Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

A igra, molimo lijepo!?

Autor: Ivan Knežević

23.11.2008. 23:00
A igra, molimo lijepo!?


Ova e-poruka o ostavci (pa brže-bolje druga da ostavke ipak nema) bacila je u drugi plan ćakulu o sadašnjoj igri Zadra
Ako doista KK Zadar policiji podnese prijavu protiv nepoznatog počinitelja koji je lažno se predstavljajući u subotu e-pismom upućenom brojnim glasilima uznemirio javnost, pa ako taj za sad nepoznati počinitelj i bude identificiran, bit će zanimljivo kakva bi ga kazna mogla sustići. Pravi Aco Petrović, trener Zadra, tvrdi Kristijan Magaš, predsjednik kluba, nije ni jednom jedinom rječju spominjao ostavku, a u izravnom mu je razgovoru kazao da nema pojma o toj poruci koja je u subotu uzbibala hrvatske košarkaške vode. O Zadru da se i ne govori. U svjetlu razgovora o poruci za sad nepoznatoga počinitelja – pošaljitelja, našla se i izjava Duška Miškovića, agenta koji zastupa Petrovićeve interese. On je, Mišković, potvrdio ono što je kazao Magaš, dakle u (pravoga) Ace Petrovića nije se rodila ideja o ostavci. Znakovito je da je Mišković dodao kako smatra da je ostavka uručena glasilima e-poštom možda i dio nečijih nastojanja da destabilizira KK Zadar.
Možemo samo nagađati je li za sad nepoznat netko imao samo zločeste namjere spram kluba. Ili je, možda, želio napakostiti Aci Petroviću? Ili, tko zna, doista silno uznemiriti zadarsku javnost? Koja je, ionako, bila malo uznemirena u petak navečer kad je Zadar u Podgorici igrao slabašno i izgubio.
Da, stvarno, što je s igrom Zadra? Ova e-poruka o ostavci (pa brže-bolje druga da ostavke ipak nema) bacila je u drugi plan ćakulu o sadašnjoj igri Zadra. Uvijek se dan poslije utakmice, makar se igralo bilo gdje i bilo s kim, na gradskim ulicama, na trgovima i na drugim mjestima, razglaba o tomu kakva je bila igra, je li moglo ovako ili je moglo onako, je li trebao igrati više Frane a ne Jure, itd. Ono je je Zadar pokazao u Podgorici svakako je samo po sebi zaslužilo podosta sati raščlambe, ali se – eto – subota nakon zaprimljene e-poruke pretopila najprije u nevjericu, potom se vijest prelila gradom brzinom puhanja podvelebitske bure, ali je relativno brzo nastupila utiha jer je Magaš nedvosmisleno izjavio da je riječ o nepravom Aci Petroviću. U međuvremenu je one koji o košarci vole razgovarati minula želja da rastresaju petak i Zadar pokraj Morače i tako je nekako sve otišlo u vjetar. Tim prije što je pravi Aco Petrović postupio tako da u subotu nikom ne da šlagvort jer je odlučio nikom se ne javljati. Što je poručio preko Kristijana Magaša, predsjednika kluba.
I onda je došla nedjelja u kojoj su se košarkaški fanatici i oni drugi mogli zabavljati tučnjavom na Gripama i razmišljati o tomu hoće li i koliko Cibonin udarač Marshall biti kažnjen. Ako bude, nek’ bude što više, to bolje, kažu u Zadru. Zna se i zašto! A kako je danas ponedjeljak, a sutra će biti utorak (ako se nešto u kalendaru nepredviđeno ne dogodi) i kako u utorak Zadar otvara Eurokup, onda je valjalo početi razmišljati o suparniku. O Maroussiju kojemu u grčkom prvenstvu (vidi okvir) ne cvatu ruže. Momčad je već jučer imala trening u Višnjiku, imat će još dva ili tri, koliko li već odredi pravi Aco Petrović. Na treninzima neće biti Malika Dixona koji je u Podgorici ozlijedio gležanj. Kažu da nema nikakvih puknuća, da nekoliko dana Malik treba mirujući istrpjeti bolove i da će se potom vidjeti što će dalje biti. U najboljem slučaju možda će do subote i FMP-a biti dovoljno dobro. Ako ne….
P. S. Prijavu protiv onog tko se neovlašteno okoristio njegovim identitetom i slao uznemirujuće poruke, može podnijeti i Aco Petrović kao privatna osoba. Možda bi to bio mudar potez bez obzira hoće li i klub učiniti isto.


 NLB LIGA


Rezultati 9. kola: Budućnost – Zadar 85:75, Zagreb – Krka 94:70, FMP – Hemofarm 85:87, C. zvezda – Helios 69:58, U. Olimpija – Partizan 61:66, Vojvodina – Bosna 64:89, Split – Cibona 69:84.
C. zvezda i Partizan 17, Hemofarm  16, Zadar, Cibona i Budućnost 15, Split 14, Bosna 13, U. Olimpija i Krka 12, FMP, Helios i Zagreb 11, Vojvodina 10.
Raspored 10. kola, 29. studenoga: Zadar – FMP, Krka – Cibona, Bosna – Split, Partizan – Vojvodina, Helios – U. Olimpija, Hemofarm – C. zvezda, Zagreb – Budućnost.




 MAROUSSI – PANIONIOS 70:78


U sedmom kolu grčkoga prvenstva sutrašnji suparnik Zadra u Eurokupu, Maroussi, izgubio je kod kuće protiv Panioniosa i sad ima omjer 3 – 4.
Maroussi: Mavrokefalidis 18 (10 skokova), Haralabdis 14 (3 trice), Keys 11 (0 – 6 trice!), Calathes 3 (1 trica), Kaimakoglu 2, Stevenson 5 (1 trica, 5 asista), Kuburas 7 (1 trica), Glyniadakis 7, Huff 3 (1 trica).