Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Cibona neće dopustiti hajku na Marshalla

Autor:

23.11.2008. 23:00
Cibona neće dopustiti hajku na Marshalla

Foto: Denis LOVROVIĆ



Košarkaški klub Cibona jučer se oglasio priopćenjem zbog incidenta na utakmici protiv Splita na Gripama. Iz tabora Cibone priopćenjem jasno daju naslutiti kakav će stav zauzeti klub u pogledu nastale situacije, odnosno kakve će mjere poduzeti protiv Rawlea Marshalla, a kakve da svog košarkaša ipak pokušaju zaštititi.
– Cibona će sukladno s klupskim pravilnikom financijski kazniti Marshalla. Tako je odlučeno nakon pregleda snimke i utvrđivanja činjeničnog stanja – rekao je Jurković.
Uz Cibonu, Marshallu će kaznu izreći povjerenik NLB lige Josip Bilić, a Amerikancu prijeti i kaznena prijava zbog nanošenja tjelesnih ozljeda. Nezapamćeni je to presedan u košarci na ovim prostorima.
– Cibona neće dopustiti hajku na svog igrača. Drago nam je da je u službenom zapisniku cijela situacija okarakterizirana kao tučnjava dvojice igrača, dakle individua s ravnopravnom odgovornošću. U klubu se nadamo kako kazna NLB lige neće biti velika. Kao olakotnu okolnost može se uzeti i činjenica da su svi ostali igrači obje momčadi s klupe ustali i utrčali u teren kako bi rastavili sukobljene igrače, a ne kako bi dodatno raspirili duhove – rekao je Jurković.
Time se samo može smanjiti eventualna kazna dvanaestorici igrača koji su isključeni zbog utrčavanja u teren. Na kaznu Marshalla to ne bi trebalo imati nikakvog utjecaja. Ipak, iz Cibone su iznijeli još jednu stvar koja do sada nije bila poznata nikom osim ljudi koji su osobno prisustvovali tučnjavi na Gripama i sve vidjeli na svoje oči.
– Nije bilo gotovo kada su se Marshall i Štemberger razdvojili. Još je kasnije Štemberger udario Andrića, a Stipanović je htio udariti Marshalla. Nećemo se ne to pozivati, ali to su činjenice – zaključio je Jurković iznošenje službenog priopćenja kluba.
Prvi trener Velimir Perasović odmah se ogradio od komentara.
– U dobivenom priopćenju navedene su sve činjenice vezane za taj incident i smatram da nemam što dodati na to – kratko je kazao Perasović.