Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Kuglačka predstava za povijest

Autor: Viktor Bogut

23.11.2008. 23:00
Kuglačka predstava za povijest

Foto: Filip BRALA



Imao sam nekih zdravstvenih problema, tako da sam bio u svojevrsnoj krizi. No, nadam se da joj je došao kraj. Zaista mogu biti presretan zbog ovakvog rezultata i igre. Svi možemo. Želio bih zahvaliti publici koja nas je zaista nosila – kazao je najbolji igrač Zadra Damir Fučkar
Očito je da se polako privikavamo na staze. Domaći igrači ovdje treniraju, rastu u formi, a nas troje im se nekako prikrpamo. Iskustva imamo i sada, kada igramo u Mocirama sve izgleda mnogo bolje. Ne treba se previše objašnjavati koliko znači kada igraš pred ovakvim navijačima. Jednostavno te guraju naprijed. Možda će zvučati pretenciozno, ali ja sam se zaista nadao visokoj pobjedi. Vjerovao sam da možemo uhvatiti 7:1. Na kraju je ispalo 8:0. Fantastično. Ne bi bilo jednostavno ići u Beograd s otvorenim rezultatom – istaknuo je nakon dvoboja Branislav Bogdanović, koji se nakon dugo vremena nije previše isticao. No ne zato jer je bio slabiji. Dapače. Rušio je odličnih 628 drva. Već zbog toga što su svi odigrali bez pogreške. Drugi vikend zaredom igra bez pogreške i postaje najuspješniji igrač Zadra. I to samo nekoliko tjedana nakon što se nalazio u krizi igre i rezultata.
– Imao sam nekih zdravstvenih problema, tako da sam bio u svojevrsnoj krizi. No, nadam se da joj je došao kraj. Zaista mogu biti presretan radi ovakvog rezultata i igre. Svi možemo. Želio bih samo zahvaliti poublici koja nas je zaista nosila – kazao je Fučkar.
Razloga za nezadovoljstvo nije imao niti trener Zadra Šime Mijolović.
– Iako smo se tek nedavno preselili u našu kuglanu, ostvarili smo fantastičan rezultat. Prosjek od 640 drva je za povijest. Sigurno da smo s ovim rezultatom sami sebi olakšali uzvrat u Beogradu. Svi igrači zaslužuju čiste petice za svoj nastup.
Ako ste nakon samo nekoliko dana u Mocirama ostvarili ovakav rezultat, što će biti kada se priviknete na steze?
– Iskreno govoreći, jako je teško odigrati ovako dobru partiju. No, da i bacimo nešto manje, opet nas niti jedna momčad ne može dobiti u Zadru – zaključio je Mijolović.