Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Palčić: Neka se srami tko misli da je bolje ne raditi

Autor:

23.11.2008. 23:00
Palčić: Neka se srami tko misli da je bolje ne raditi

Foto: Alenka FESTINI



Želimo istaknuti da su novci dobiveni od dva ministarstva u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna za obnovu mosta strogo namjenska sredstva, navodi se u priopćenju
Vezano uz razne priče “pojedinih bivših propalih i kvazipolitičara” u Pagu o rekonstrukciji, obnovi starog gradskog mosta i njihova podmetanja kako bi bilo bolje taj novac utrošiti u izgradnju doma za starije osobe, Gradsko poglavarstvo Paga odlučilo se oglasiti priopćenjem.
– Želimo istaknuti da su novci dobiveni od dva ministarstva u iznosu od gotovo 9 milijuna kuna (Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture i Ministarstvo kulture RH) za obnovu mosta strogo namjenska sredstva. Taj novac koji ćemo utrošiti u most mogli smo jedino uopće ne dobiti. Ako netko misli da bi to bilo bolje i da gradu Pagu ne treba 9 milijuna kuna za obnovu mosta te da je bolje ne raditi ništa onda neka to bude na njegovoj savjesti. To je jedina istina, navodi se između ostaloga u priopćenju koje potpisuje glasnogovornik Grada Paga Borislav Palčić.
– Umjesto da smo sretni što ćemo dobiti jedan ponos grada Paga, pojedinci se služe svakakvim pričama i to uporno oni isti pojedinci koji su bili u prilici, a nikada nisu ništa napravili za grad Pag pa ni izgradili dom za umirovljenike.
Ista priča se dogodila kada smo radili kanalizaciju, riješili problem vode, struje, kada smo gradili rivu, kada smo vratili u vlasništvo Magazine soli i Knežev dvor kojim se sada svi znaju ponositi, kada smo izgradili mrtvačnicu, napravili dječja igrališta, obnovili bedeme i napravili mnogo drugih važnih i dobrih projekata. Nalazili su i tome zamjerke, ali ovo stvarno premašuje sve granice dobroga ukusa.
Svi projekti koji su u bilo kojem smislu vrijedni za naš grad, a stari most to sigurno jest, mi ćemo ih realizirati. Po tim pojedincima, za grad Pag bi bilo bolje da tih projekata nema i to samo zato jer ih radimo mi, a oni su dokazali da za isto nisu sposobni. Svoju priliku nisu iskoristili, nisu napravili ništa pa ih molimo da barem budu toliko dostojanstveni da nas ostave na miru da radimo i ako neće podržavati vrijedne projekte za grad Pag, neka se u tišini srame, zaključio je Borislav Palčić.