Prva slikovnica šestašice Katrin

Slika korisnika admin
povljana_katrin
Alenka FESTINI
Katrin s prijateljicama s promocije

U područnoj školi u Povljani je održana promocija slikovnice "Morski rođendan" autorice Katrin Pogorilić, učenice 6. razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu. Mala spisateljica je svojim radom osvojila 3. mjesto na natječaju "Moja prva knjiga" koji je organizirao "Centar za neohumanističke znanosti Karlovac", a pod pokroviteljstvom Ministarstva školstva i obrazovanja.

Katrin je svoju priču na desetak stranica kroz dječju maštu smjestila na dno mora.

Priča govori o rođendanskoj zabavi malih ribica, koju je poremetila velika riba, ali na koncu sve završava sretno kada se jedna od najsitnijih ribica suprotstavi i spasi situaciju. Zanimljivost slikovnice je što je Katrin sama drvenim bojicama ilustrirala nekoliko crteža i na taj način pokazala i likovni talent.

Promocija je održana pred 30-ak djece, učiteljicama iz škole te nekoliko gostiju. Katrin je zajedno s nekoliko kolegica iz škole pročitala slikovnicu, a potom je uslijedio nastup školskog pjevačkog zbora.

Prof. Vlatko Majić, ravnatelj paške osnovne škole, istaknuo je kreativnost ove male umjetnice.

- Katrin je odlična učenica, članica je školske sekcije mladih knjižničara. Obožava učiti, čitati knjige, pisati i crtati. Izuzetno nam je drago što je dobila nagradu za svoju prekrasnu slikovnicu, u kojoj je na svoj način prikazala simbol života - kako dobro uvijek pobjeđuje zlo, rekao je prof. Majić.

Nakon simpatične promocije održan je mali domjenak, a na meniju su s razlogom bile delicije iz mora. U kratkom razgovoru, Katrin je istaknula veliku podršku svojih roditelja i bake koja je umirovljena učiteljica.

- Obožavam pisati i crtati. To me veseli, kao što me veseli sakupljati male plišane igračke koje ukrašavaju moju sobu, rekla nam je Katrin.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno