Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Prva slikovnica šestašice Katrin

Autor:

23.11.2008. 23:00
Prva slikovnica šestašice Katrin

Foto: Alenka FESTINI



Mala spisateljica je svojim radom osvojila 3. mjesto na natječaju “Moja prva knjiga” koji je organizirao “Centar za neohumanističke znanosti Karlovac”
U područnoj školi u Povljani je održana promocija slikovnice “Morski rođendan” autorice Katrin Pogorilić, učenice 6. razreda Osnovne škole Jurja Dalmatinca u Pagu. Mala spisateljica je svojim radom osvojila 3. mjesto na natječaju “Moja prva knjiga” koji je organizirao “Centar za neohumanističke znanosti Karlovac”, a pod pokroviteljstvom Ministarstva školstva i obrazovanja.
Katrin je svoju priču na desetak stranica kroz dječju maštu smjestila na dno mora.
Priča govori o rođendanskoj zabavi malih ribica, koju je poremetila velika riba, ali na koncu sve završava sretno kada se jedna od najsitnijih ribica suprotstavi i spasi situaciju. Zanimljivost slikovnice je što je Katrin sama drvenim bojicama ilustrirala nekoliko crteža i na taj način pokazala i likovni talent.
Promocija je održana pred 30-ak djece, učiteljicama iz škole te nekoliko gostiju. Katrin je zajedno s nekoliko kolegica iz škole pročitala slikovnicu, a potom je uslijedio nastup školskog pjevačkog zbora.
Prof. Vlatko Majić, ravnatelj paške osnovne škole, istaknuo je kreativnost ove male umjetnice.
– Katrin je odlična učenica, članica je školske sekcije mladih knjižničara. Obožava učiti, čitati knjige, pisati i crtati. Izuzetno nam je drago što je dobila nagradu za svoju prekrasnu slikovnicu, u kojoj je na svoj način prikazala simbol života – kako dobro uvijek pobjeđuje zlo, rekao je prof. Majić.
Nakon simpatične promocije održan je mali domjenak, a na meniju su s razlogom bile delicije iz mora. U kratkom razgovoru, Katrin je istaknula veliku podršku svojih roditelja i bake koja je umirovljena učiteljica.
– Obožavam pisati i crtati. To me veseli, kao što me veseli sakupljati male plišane igračke koje ukrašavaju moju sobu, rekla nam je Katrin.