Rađa: Igrača poput Marshalla treba dovesti na "picka" da ga centar sredi

Slika korisnika admin
Autor: 
marshall_nered
Luka DRAGIČEVIĆ
MARSHALL - Ima sreću što Rađa nije bio u igri

Iz svečane lože ogled Splita i Cibone pratio je i povjerenik za natjecanje NLB lige Josip Bilić, bivši dugogodišnji direktor "žutih" iz vremena kada su Splićani dominirali europskim parketima.

- U ovom trenutku ne mogu ponuditi nekakvu kvalitetnu informaciju. Moram sačekati izvješća službenih osoba, sudaca i delegata, koja bi trebala danas stići na moj stol. Tek kada dobijem njihovo viđenje stvari i pročitam što su napisali, donijet ću odluku. Ne želim ništa prejudicirati, ali nema sumnje da će Marshall biti drastično kažnjen. Bilo je katastrofa gledati kako udara Štembergera - kazao je Bilić ne krijući razočarenje viđenim na parketu dvorane na Gripama, ali i onim što je na Gripama mogao čuti. Naročito rasističkim "hukanjem" gledatelja, usmjerenim u prvom redu prema vinovniku incidenta Marshallu. "Hukanje" se moglo čuti i kada su košarkaši Cibone izlazili iz dvorane i ulazili u autobus.

- To što su navijači hukali u dvorani bila je posljedica svega onoga što se događalo u trenutku nemilog incidenta i za vrijeme dok je utakmica bila prekinuta. Sigurno da ne možemo odobriti takvo ponašanje domaćih navijača i sigurno je da ćemo i o tome itekako povesti računa. "Hukanje" izvan dvorane ne bih želio komentirati - zaključit će Marshall.

Rađa: Za svaki sukob je potrebno dvoje

Dino Rađa, predsjednik splitskoga kluba koji je po završetku karijere imao prilike nositi i dres Cibone, na samo sebi svojstven način je prokomentirao nemili događaj.

- Za svaki sukob su potrebna najmanje dva aktera, a to su ovoga puta bili Štemberger i Marshall. Tijekom čitavoga susreta njih su se dvojica na parketu međusobno provocirala, što je na kraju rezultiralo tučnjavom u kojoj je Marshall prešao granicu dopuštenog sportskog ponašanja. Događa se to da se igrači pokoškaju na parketu, ali sve to mora biti u granicama dopuštenog. No, za ovo što je Marshall učinio Štembergeru, zaslužio je biti drastično kažnjen - kazao je Rađa, dodavši da klub neće poduzimati daljnje korake protiv američkog košarkaša.

- Nećemo podnijeti sudsku tužbu protiv Marshalla jer bi ta parnica trajala čitavu vječnost. No, ovakvi se sukobi ne rješavaju šakama, ima za to lijeka. Dovedeš takvog igrača na "picka" i onda ga tvoj centar tako dobro udari laktom da mu više ne padne na pamet bilo što učiniti - zaključio je Rađa sa svojim receptom protiv nasilnika na parketu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno