Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Neka nam kažu tko je primio taj novac

Autor: Drago Bajković

23.11.2009. 23:00
Neka nam kažu tko je primio taj novac

Foto: Filip BRALA



Tko se kladio i na koga se kladio nas u Zadru nije briga. To su jednostavno velike gluposti i špekulacije koje možemo samo izričito odbaciti. Neka institucije koje su zadužene za to rade svoj posao.
Po navodima državne televizije ARD igrači prvoligaša sa Stanova su nakon prošlosezonske utakmice Zadar – Hajduk primili 30.000 EURA, a za to su morali izgubiti velikom razlikom na svom terenu. Zadar je tu utakmicu na nesreću izgubio rezultatom 0:3, a velika kladioničarska afera koja se ovih dana zakotrljala nogometnom Europom tek treba donijeti konkretne rezultate, između ostalog i u tom slučaju. Također po navodima s ARD-a pod istragom je još trinaest utakmica Prve HNL, a sljedećih dana bi se trebalo saznati o kojim se dvobojima radi. Iz NK Zadar izričito odbacuju sve optužbe i pozivaju nadležne institucije da rade svoj posao i obave opsežne istrage. Po svemu sudeći to će tako i biti jer je pomoćnik državnog odvjetnika Mladena Bajića trebao tijekom jučerašnjeg dana otputovati u Berlin i tamo od tamošnje policije dobiti dokumentaciju vezanu uz spornih 14 utakmica.
– Ne prestaje mi zvoniti mobitel, zovu sa svih strana – kazivao je jučer ujutro kapetan momčadi sa Stanova Jakov Surać.
Gluposti i špekulacije
– Tko se kladio i na koga se kladio nas u Zadru nije briga. Očito postoje ljudi koji se diljem Svijeta klade za velike svote novaca, ali kakve to veze ima s nama. Dobro je jučer kazao naš trener Zebić, neka dođu i pokažu tko je primio tih 30.000 EURA da i mi igrači znamo s kim se obračunati. To su jednostavno velike gluposti i špekulacije koje možemo samo izričito odbaciti. Neka institucije koje su zadužene za to rade svoj posao.
Prisjetio se Surać te utakmice s Hajdukom na Stanovima.
– Sjećam se da je utakmica bila jako borbena, čak na trenutke i pregruba. Obje momčadi su željele pobjedu i svatko tko se razumije u nogomet mogao je to primnijetiti s tribina. Uostalom zar nije Ljubičić zaradio crveni karton u tom dvoboju zbog grubog starta koji je bio plod neopreznosti, ali i velike borbenosti. Uostalom, u toj utakmici kod rezultata 0:1 imali smo i mi svojih prigoda i da je bilo malo više prisebnosti moglo je i drugačije završiti. Nakon što smo ostali s desetoricom na terenu primili smo još dva zgoditka i zato je rezultat na kraju bio toliko uvjerljiv u korist Hajduka.
Suraća jako smeta što je uvijek Zadar u središtu tih afera, a sumnjivih rezultata ima puno više na drugim terenima.
– Uvijek se priča o Zadru, dok se o nekim utakmicama kroz medije gotovo ne progovara. Pa zar nikome nije bilo čudno što je u pretprošlom prvenstvu nakon osam uzastopnih poraza Varteks na svom terenu pobijedio moćni Dinamo, i to ne jednom nego dvaput. Dosta je više priče o Zadru, rekao sam već, neka institucije rade svoj posao, a nas neka ostave na miru.
I prošlotjednom dvoboju sa Zagrebom prethodila je priča o blokiranju para Zagreb – Zadar zbog navodnog dogovora ta dva kluba.
Emotivno protiv Hajduka
– Mi smo se jednostavno prestali obazirati na te stvari jer su preglupe da bi ih komentirali. Zadar je u Kranjčevićevoj poražen isključivo zbog naše loše igre i gluposti koje mi igrači napravimo na terenu, a ne zbog nekakvih priča oko dogovora. I to je ono što nas jako brine, a ne tzv. priče i afere oko tih kladioničarskih namještanja. Naš najveći problem je što redovito gubimo na gostovanjima i što prije ga moramo riješiti. Nakon što smo nesretno i nespretno poraženi u Zaprešiću, a nakon toga pokradeni protiv Lokomotive, ovaj put ponovno nismo bili pravi i zato smo doživjeli ovako uvjerljiv poraz od Zagreba.
S obzirom da Zadar u sljedećem kolu ponovno gostuje i to na vrućem terenu u Vinkovcima, a nakon toga na Stanove stiže Hajduk, postoji opasnost da u slučaju oba poraza prvoligaš sa Stanova klizne na samo dno prvoligaške ljestvice.
– Postoji ta opasnost i zato smo itekako u pripravnosti što se tiče te dvije utakmice. Znamo da u slučaju dva negativna rezultata dolazimo u poziciju da spustimo skroz na dno prvoligaške ljestvice. Zato ćemo dati sve od sebe kako bi u Vinkovcima ostali neporaženi. Osijek je pokazao da to nije nemoguće. A što se tiče Hajduka na Stanovima bit će to jako emotivna utakmica s obzirom na sve ove priče oko namještanja. Već smo u dva nedavna slučaja dokazali da možemo s “bilima” uostalom pobjedama smo “srušili” dva trenera, i Vučevića i Mišu. Nije nam želja nikoga rušiti, da se ne shvati pogrešno, ali više od ičega ćemo želiti i drugi put u ovom prvenstvu pobijediti Hajduk – kazao je na kraju razgovora Surać.