Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Oni su Zlato i srebro grada Zadra

Autor: Dragana Glavočić

23.11.2009. 23:00
Oni su Zlato i srebro grada Zadra

Foto: Zvonko KUCELIN



Proslavi Dana grada Zadra jutros su se priključila i djeca Dječjeg vrtića Radost. Oko 500 djece okupiralo je središnji gradski trg te su Kalelargom krenuli u šetnju gradom pozdravljajući sugrađane. Na Narodnom trgu našli su se polaznici osam područnih objekata Bili Brig, Bokanjac, Jadran, Grigor Vitez, Vruljica, Pčelica, Galeb i Voštarnica.
Prema riječima ravnateljice Dječjeg vrtića Radost Biserke Belić djeca su na ovaj način htjela priključiti rođendanskom slavlju Zadra.
– Tijekom prošlog tjedna odgojiteljice su organizirale niz aktivnosti vezanih za temu Zadra te su djeca posjetila gradske znamenitosti i sve to u cilju kako bi pobliže upoznala svoj grad. Polaznici pojedinih vrtića su posjetili crkve te se upoznali sa zaštitnicima Zadra, kazala je Belić dodavši da se na ovaj način kod djece razvija ljubav i pripadnost svome gradu.
Djeca iz vrtića “Galeb” prošetali su se gradom noseći u ruci plave balone, iste boje kao i zastava grada Zadra. Polaznici Dječjeg vrtića Jadran stigli su na Narodni trg s aplikacijama Sv. Donata i kuća na papirnatim krunama koje su nosili na glavi. Na svakoj kruni napisana su imena djece koja su ih izrađivala.
– Svako dijete u ruci drži štap na kojem je motiv Sv. Donata zlatne boje. Time smo htijeli dočarati Zlato i srebro grada Zadra. Inače, odlučili smo se za kraljeve jer je djeci ta uloga draga, pojasnila je odgojiteljica iz “Jadrana”.
Tridesetak djece iz vrtića “Pčelica” šetnjom gradskim ulicama te noseći amblem Sv. Krševana na jaknama, sudjelovalo je u rođendanskoj atmosferi grada. Odgojiteljica Indira Barišić kazala je da su djeca s velikim oduševljenjem i žarom sudjelovala u pripremama za rođendansko slavlje.
Djeca iz vrtića Vruljica spremili su malo iznenađenje za sugrađane.
– Sedamdesetak djece izradilo je razglednice s motivima Zadra te su napravili otiske voljenog grada na glinemolu. Šetnjom zadarskim ulicama dijelili su sugrađanima prigodne poklone, kazala je odgojiteljica Larisa Stanin.
Osobito zanimljiva bila su djeca vrtića “Grigor Vitez” koja su se priključila slavljeničkoj atmosferi noseći mornarske kapice na glavama. Stotinjak djece iz vrtića Voštarnica nosilo je oko vrata svoje crteže Zadra.