Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Luka Kalmeta danas na sudu zbog napada na policajce

23.11.2010. 23:00
Luka Kalmeta danas na sudu zbog napada na policajce


Luki i Jakovu Kalmeti te Dinu Kereti (18) sudi se zbog verbalnog i fizičkog napada na dvojicu policajaca u Arbanasima prošlog ljeta koje su tom prilikom lakše ozlijedili


Zbog nasilničkog ponašanja i prijetnji policajcima jučer su na optuženičku klupu Županijskog suda u Zadru trebali sjesti Luka Kalmeta (33), nekadašnji europski prvak u full contactu i član splitskog boksačkog kluba “Pitbull”, Jakov Kalmeta (27) i Dino Kereta (18), no rasprava je odgođena za srijedu zbog “slučaja Kornati”.
– Rasprava je odgođena za sutra zbog organizacijskih zahtjeva oko suđenja Draženu Slavici u slučaju požara na Kornatima – kratko je obrazložio Marijan Bitanga, predsjednik sudskog vijeće pred kojim se vodi ovaj postupak.
Optužnicom Županijskog državnog odvjetništva Luki i Jakovu Kalmeti te Dinu Kereti, na teret se stavlja da su 14. srpnja ove godine na šetnici ispod Osnovne škole Kruna Krstića u Arbanasima najprije verbalno, a potom i fizički napali dvojicu policajaca u civilu koji su se biciklima vozili prema plaži. Obojica policajaca tom su prilikom zadobili lakše ozljede, a osim trojice kojima se sudi na Županijskom sudu, tada su bila uhićena još trojica mladića nakon čega su dvojica u nedostatku dokaza puštena, dok je jedan nakon što su mu policajci u pretresu kuće pronašli “travu”, zaradio kaznenu prijavu zbog zloporabe opojnih droga.