Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Platnene vrećice za spas našeg planeta

23.11.2010. 23:00
Platnene vrećice za spas našeg planeta


U povodu Dana sv. Krševana volonteri udruge Eko-Zadar i učenici 2.e razreda Osnovne škole Šime Budinića s učiteljicom Suzanom Šoša sugrađanima su darovali platnene vrećice s natpisom Eko Zadar je u srcu mom.
Cilj projekta je omogućiti djeci da razviju interes za aktivno i samostalno sudjelovanje u pravilnom ekološkom ponašanju.
Djelatnici udruge Eko Zadar na radionicama poučavaju djecu na korištenje platnene umjesto plastične vrećice. Osobito je važno organizirati i informirati djecu kako se savjesno i ispravno postupa s plastičnim otpadom te kako kao odgovorni građani možemo izbjegavati stvaranje novoga PET otpada.
Pravilnim odvajanjem i primjerenim odlaganjem te savjesnim ponašanjem, svatko od nas može doprinijeti stvaranju čišćeg svijeta – svijeta po mjeri naše djece!
Udruga Eko Zadar provodi projekt “Reciklirajmo zajedno” s djecom osnovnih škola grada Zadra, gdje su djeca između ostalog informiraju kako i sami mogu postati poticatelji ekološke svijesti u svojoj školi, obitelji i među prijateljima.
Zbog iznimnog interesa djece da i sami oslikavaju platnene torbe udruga Eko Zadar planira nastaviti projekt “Reciklirajmo zajedno” i organizirati kreativne radionice za djecu u prostorijama udruge.