Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Priznanje u slavljeničkoj godini

23.11.2010. 23:00
Priznanje u slavljeničkoj godini


Nadam se da će s vremenom klapa Intrade postati jedno društvo, poput Lada ili Zoranića, odnosno da neće stati na nama već da će je uvijek netko nasljeđivati, kaže Bralić


Među laureatima Grada Zadra ove godine je i zadarska klapa Intrade. Naš najpoznatiji zadarski klapski proizvod iza sebe ima više od dvadeset godina djelovanja pa je tako nagrada Grada Zadra pristigla upravo u pravo vrijeme.
– Nagrada nam znači puno, naročito što je ova godina zbog napunjenih dvadeset godina djelovanja klape Intrade i na taj način slavljenička pa ćemo to lijepo uklopiti. Hvala svima što su nas predložili i glasovali za nas, ali i sjetili nas se. Nagrada je pristigla taman kad je i trebala, kazao je glavni solist klape Tomislav Bralić, dodajući uz smiješak da se nada da će za pedeset godina postojanja klape pristići i jedna “republička”:
– To ti je već ko srebrni pir. Nadam se da će klapa Intrade postati jedno društvo, poput Lada ili Zoranića, odnosno da neće stati na nama već da će je uvijek netko nasljeđivati.
Uz nagradu Grada Zadra koju primaju danas, studeni je za Intrade važan i po još jednoj stvari. Naime, upravo kraj ovog mjeseca odabran je za vrijeme izlaska njihova novog albuma koji nosi naziv “Zora bila” po istoimenoj pjesmi koja je već postala hit u cijeloj Hrvatskoj, ali i šire:
– Album je, evo, konačno snimljen, mislili smo da će biti gotov do ljeta, no bit će za ovo božićno vrijeme. Mislili smo da će stvaranje biti i jednostavnije, ali dosta se radilo na njemu. No sada smo svi zadovoljni napravljenim. Album je sniman u Splitu, zvat će se ‘Zora bila’. Sada smo imali koncert u Ljubljani, vidimo da se pjeva i tamo, što znači da je pjesma već prešla granice Hrvatske, što me malo i začudilo jer je prošlo jako malo vremena. Album će imati za svakoga po nešto. Na njemu soliramo svi, od tenora do basa, i mogu reći da je to biti jedna raznolikost klape Intrade, zaključio je Bralić.
Album “Zora bila” donosi dvanaest pjesama, s jednom bonus skladbom koja je trebala biti izvedena na festivalu u Požegi, no naposljetku je ipak ostavljena za album. Za pjesme je bila zadužena već standardna postava – Davor Petrović, Ante Sikirić i Davor Juraga, a kako najnovije pjesme zvuče uživo, moći će se poslušati na Božić 25. prosinca na tradicionalnom koncertu Intrada u Arsenalu.