Kamena ljepotica ugostila Zemuničane

Slika korisnika admin

KUD Sveta Kata iz Zemunika vratio se s 8. Međunarodne smotre folklora "Kamena ljepotica", koji se svake godine održava u Grudama, u susjednoj Bosni i Hercegovini. Osim Svete Kate, u Grudama su nastupili i HKUD "Hutovo" - Hutovo Blato; KUD "Josip Lovretić" - Otok kod Vinkovaca; KUD "Ivanić" - Ivanić Grad; KUD "Lika" Lički Osik; HKUD "Napredak" - Podružnica Kupres te domaćini HKUD "Sveta Kata" - Grude.

Smotra folklora održana je Boćarskom domu "Biberon" u Grudama, a domaćin ovogodišnje smotre HKUD "Sveta Kata" iz Gruda ujedno je slavio osmu obljetnicu postojanja Društva i blagdan Svete Kate, zaštitnice Župe Grude.

Željko Šarić, predsjednik zemuničkog KUD-a Sveta Kata, koji nam je poslao i fotografije s nastupa u Grudama, kaže kako su KUD-ovci iz Zemunika i ovaj put promovirali svoj Zemunik na najbolji mogući način. Tako da nema tko nije čuo za Zemunik, ako ne za Zračnu luku, a ono za Svetu Katu sigurno jesu, kaže Šarić.

- Naš KUD izuzetno je angažiran i aktivan, posebno u ovo predblagdansko vrijeme. Tako da već 17. prosinca nastupamo tradicionalno u našem Domu za odrasle osobe, a nakon toga i nastup u crkvi u Poljicima, a nastupamo i na Božićnom koncertu u našoj župnoj crkvi, kaže Šarić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno