Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Pripremni radovi na gradilištu Maraske

23.11.2016. 23:00
Pripremni radovi na gradilištu Maraske


Na gradilištu budućeg luksuznog hotela Hyatt Regency Zadar Maraska, koji će niknuti na prostoru nekadašnje tvornice napitaka, jučer su počeli pripremni radovi na gradilištu. Radnici su na istočnu fasadu postavili skelu te počeli s čišćenjem terena, a uskoro će početi intenzivni radovi kako bi hotel bio dovršen prema planiranom.
Podsjetimo, Maraska će biti prvi hotel pod Hyattovim brendom u Hrvatskoj, uz kapacitet od 130 soba i sve dodatne sadržaje koje takav hotel nudi. Na sadašnju zgradu dogradit će se produžeci prema sjeveru, te će ona biti svojevrsno pročelje hotela.
Osim hotela na okolnom prostoru izgradit će se 115 luksuznih rezidencija, te komercijalni dio s ekskluzivnim trgovinama, restoranima i cafe barovima. Hyatt Regency Zadar Maraska gradit će se prema arhitektonskom rješenju Borisa Podrecce. Uz 130 luksuznih soba i apartmana, hotel će gostima ponuditi jedan od najluksuznijih spa i welness centara u Hrvatskoj, otvoreni i zatvoreni bazen, moderno opremljen konferencijski centar te restorane i barove.
Na traženje Dogus grupe nedavno su donesene Treće izmjene DPU-a, jer planirano naselje nije bilo u skladu s dosadašnjim prostornim planom. No, kako se izmjene ne odnose na samu zgradu hotela, to nije usporilo proces njegove gradnje.
Regionalni direktor Dogus grupe u Hrvatskoj Burak Baykan najavio je kako je ulaganje u hotel, rezidencije i popratne sadržaje vrijedno 100 milijuna eura, a nakon što hotel bude završen ulaganje Dogus grupe u Hrvatskoj doseći će 350 milijuna eura. Završetak građevinskih radova očekuje se u 2018. godini.