BENKOVAC ZA 5: Pet milijuna kuna za pet projekata

Slika korisnika valentinam
PERSPEKTIVA

Danas je ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, s korisnicima svečano potpisala pet ugovora o dodjeli bespovratnih EU sredstava za projekte ukupne vrijednosti skoro 5 milijuna kuna, od čega je 4,2 milijuna sufinancirano EU sredstvima u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima.

 Spomenuti Program provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom rada i mirovinskoga sustava s ciljem fizičke, socijalne i gospodarske regeneracije ratom pogođenih područja za što na raspolaganju stoji ukupno 120 milijuna eura bespovratnih sredstava iz EU fondova.

 Grad Benkovac, jedno je od pet odabranih pilot-područja te je za provedbu njegova Intervencijskog plana osigurano 22,5 milijuna eura, a danas su potpisani Ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za pet projekata.

Projekti su:  „Priprema projektne dokumentacije i jačanje kapaciteta za provedbu Intervencijskog plana Grada Benkovca“,  „Priprema projektne dokumentacije za projekt Revitalizacija i uređenje Zavičajnog muzeja Benkovac",   „Benkovački sajam-unapređenje infrastrukture i valorizacija“,  „Rekonstrukcija i uređenje stare gradske jezgre“, te   „Izrada studije izvedivosti za vodovodne mreže u službi razvoja, A dio“.

 Ministrica Žalac čestitala je svim korisnicima projekata na dodijeljenim bespovratnim sredstvima te istaknula: „S obzirom da maksimalno sufinanciranje ovih projekata EU sredstvima iznosi 85%, preostalih 15% za koje Grad Benkovac i ostali korisnici moraju osigurati vlastita sredstva, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije sufinancirat će u iznosu od 80% putem Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata jer znamo koliko je to Vama potrebno!“.

 Ministrica je najavila i skoro pokretanje poziva na dostavu projektnih prijedloga vezanih uz razvoj poduzetništva u Gradu Benkovcu koji će biti namijenjen za provedbu projekata mikro, malih i srednjih poduzetnika na području Grada s alokacijom od 11.9 milijuna kuna.

 U ime korisnika, ugovore su potpisali gradonačelnik Tomislav Bulić, direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Benkovac Hrvoje Bura te ravnatelj Zavičajnog muzeja Benkovac Marin Ćurković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 3.5 (2 glasova)