Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

HT PREMIJER LIGA Vlašić: Ovo je za nas bio veliki ispit zrelosti

24.11.2020. 09:31


Premijerligaška bajka Sonik Puntamike se nastavila i nakon odigranog 11. kola. Igrači Hrvoja Vlašića nanizali su i treću pobjedu u osam dana, nakon rušenja Alkara u Sinju pa Zadra u Jazinama, u hramu košarke su pale i Vrijednosnice Osijek te su zeleni pred dvotjednu reprezentativnu pauzu zakaparili nevjerojatno visoko treće mjesto na ljestvici HT Premijer lige.


Napadačka košarka
Pokazao im se ovaj zadnji dvoboj s Osječanima i najkompliciranijim zadatkom jer je pobjeda iščupana u napetoj penal završnici nakon što su obje momčadi umalo probile granicu od 100 koševa, ali to se i pretpostavljalo da će se se zbiti pošto su brokeri iz najvećeg slavonskog grada poznati po napadačkoj košarci i gotovo uvijek njihove utakmice završavaju s popriličnim brojem poena. Naravno, to je očekivao i strateg mlađeg zadarskog prvoligaša kojem je vrlo stresno bilo događanja na parketu pratiti s klupe. Nijedan trener ne voli da mu momčad na kraju primi 92 poena, no u slučaju kad je s druge strane terena Osijek to i nije neki propust ako se kraj dočeka s pobjedom u džepu kao što je i bio slučaj u nedjelju navečer.
– Kao što sam rekao u najavi, Osijek je momčad protiv koje je teško izbjeći utakmicu na devedesetak poena jer imaju sjajan napadački potencijal. Očekivao sam ovakav susret. Svaki puta kada smo došli u šansu da prelomimo rezultat oni bi pogodili s istekom napada, a protiv takvih ekipa je jako teško držati koncentraciju sve 24 sekunde. Kada se utakmica lomila, dva puta smo primili tricu u zadnjoj sekundi napada. Jednostavno, to je Osijek. To je njihov forte. Mogli smo gledati i puno gori scenarij po nas. Ipak, kada je trebalo, bili smo dobri. Mi smo cijelo vrijeme kontrolirali rezultat.


Sutra sa Škrljevom
Oni su u nekoliko navrata dolazili u egal, ali nisu uspijevali prijeći u vodstvo – kazao je Vlašić nakon sedme izborene pobjede u prvenstvu koja mu je donijela posebno zadovoljstvo u činjenici da mu u momčadi nije ponestalo goriva unatoč napornom ritmu proteklog tjedna.
– Nismo momčad koja igra dvije utakmice tjedno te je nakon pražnjenja protiv Zadra ovo bio veliki ispit zrelosti za nas. Bilo je jako bitno da nastavimo u dobrom ritmu, tim više što nismo bili u kompletnom sastavu. Na koncu smo ispunili cilj koji smo si postavili te sam zadovoljan pobjedom – kazao je za kraj trener Sonik Puntamike koji će svoje igrače poslati na parket domaćih Jazina već sutra kad u sklopu osmine Kupa Krešimira Ćosića na megdan stiže u zadnje vrijeme zahuktalo Adria Oil Škrljevo.
 




Runjić: Trebali smo dobiti, ako treba i na silu


Lovre Runjić je ponovno u paru s Tomislavom Cvitkovićem bio nerješiva zagonetka za protivnika. Nakon što su njegovu ubojitost na svojoj koži osjetili igrači s Višnjika dobro su ga upoznali i Osječani. Ubacio im je Splićanin 22 poena čemu je pridodao tri skoka, dvije asistencije i dvije ukradene lopte.
– Čestitao bih Osijeku koji je odigrao odličnu utakmicu. Mi smo se iscrpili protiv Zadra i večeras smo jednostavno trebali dobiti. Ako treba, i na silu. Znali smo da su igrači Osijeka vrhunski šuteri te smo znali da trebamo zaustaviti njihov dalekometni šut želimo li doći do pobjede. Na kraju smo u tome, koliko-toliko uspjeli i stigli do novih bodova – kazao je Runjić.