U petak se održava koncert profesora Glazbene škole Blagoje Bersa "Zadru za dar"

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Sedamnaest godina tradicije
Nepresušna je i vrijedna divljenja invencija i entuzijazam nastavnika kojom pristupaju ostvarenju ovog koncerta. Tako će i ove godine nastupiti 15 nastavnika kao solisti ili u komornim sastavima
Već tradicionalni koncert održava se na Sveučilištu u Zadru

U petak, 26. studenoga 2021. u Svečanoj dvorani Sveučilšta u Zadru s početkom u 19 sati profesori Glazbene škole Blagoje Bersa Zadar održat će koncert pod nazivom Zadru za dar.

Radi se  kulturnom događaju s gotovo najdužom tradicijom u Zadru. Naime, profesori Glazbene škole Blagoje Bersa nastupaju već 17-tu godinu za redom, svirajući u čast Dana grada Zadra. Nepresušna je i vrijedna divljenja invencija i entuzijazam nastavnika kojom pristupaju ostvarenju ovog koncerta. Tako će i ove godine nastupiti 15 nastavnika kao solisti ili u komornim sastavima.

To su: Ivana Skroče i Ivan Štorić na glasoviru, Mihovil Buturić i Silvia Magdalena Šimić na orguljama, Ivan Vihar, Božena Lukin, Hrvoje Šteko na gitari, Josip Marcelić na kontrabasu i  Dražen Habuš na trubi. 

Koncert će završiti nastupom vokalnog ansambla BB pod vodstvom Dražena Habuša u kojem su se isključivo za ovu prigodu okupili nastavnici: Marjana Dušević, Blanka Aždajić Medić, Martina Lazar, Silvia Magdalena Šimić, Božena Lukin, Dijana Penezić, Nada Smoljan, Ivan Štorić i Jurica Šoša. Na programu su djela J.S.Bacha, M. Glinke, V.Amiga, E.Lecuone, K.Reinhardta, M.Hibšera i crnačke duhovne pjesme.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno