Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Djeca su Božji blagoslov

Autor: Dragana Glavočić

23.12.2008. 23:00
Djeca su Božji blagoslov

Foto: Adam VIDAS



HKD “Napredak” podružnica Zadar umjesto božićnog domjenka ovog je Došašća organizirao humanitarnu akciju pod nazivom “Božić u srcu” kako bi pomogla obiteljima s brojnom djecom. Kako smo doznali od podpredsjednice podružnice Vande Babić u dogovoru sa župnikom crkve Srce Isusovo fra Veseljkom Grubišićem pronašli su obitelj s desetoro djece i zajedno s članovima upravnog odbora prikupljenu donaciju uručili su jučer obitelji Verunica u župnim prostorima crkve.
– Humanitarnu akciju potpomogle su tvrtke Tankerkomerc, Maraska, Tvornica kruha, mesnice “Ikić” i Sonik. “Napredak” je obitelji darovao prijenosno računalo u trajno vlasništvo, kazala je Babić dodavši da je HKD osnovano upravo s ciljem pomaganja i stipendiranja mladih.
– Naredne godine pomoći ćemo obiteljima s brojnom djecom iz druge župe Zadarske nadbiskupije kako bi pomogli da sva djeca dostojanstveno dožive Božić, dodala je Babić.
Obitelj Verunica broji 12 članova, od toga je desetoro djece. Najstariji Franko ima 33 godine, a namlađi Roko 3. Kako je biti majka desetoro djece ispripovjedala nama je Ana Verunica.
– Koliko je teško i zahtjevno-toliko je i lijepo biti majka brojne djece. Teško je danas udovoljiti djetetovim potrebama pogotovo kad se nema dovoljno financijskih sredstava, ali najvažnija je međusobna ljubav i zajedništvo. U svim problemima koji nas prate na životnom putu moj suprug i ja našu djecu upučujemo na Evanđelje koje je ključ života, poručila je Verunica.
Bračni par Verunica potječu iz brojne obitelji gdje su ih od malena učili da su djeca znak božjeg blagoslova u svakoj obitelji.