Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Josip Bajlo predsjednik do preoblikovanja kluba

23.12.2010. 23:00
Josip Bajlo predsjednik do preoblikovanja kluba


Skupština je jednoglasno donijela odluku da ja obnašam sve dužnosti, znači od predsjednika do sportskog direktora i direktora kluba, i to do trenutka kada će klub biti privatiziran, odnosno dok se ne dogodi preoblikovanje – kazao je Josip Bajlo


Jučer je u Nogometnom klubu Zadar održana konferencija za novinare na kojoj je obznanjeno da će do daljnjeg, točnije do preoklikovanja kluba, dužnost predsjednika obnašati Josip Bajlo, dojučerašnji sportski direktor. Pred novinare je izašao upravo Bajlo koji je nakon uvodnog pozdrava izvijestio što se događalo dan prije i koje su odluke donesene.
– Najprije vas želim izvijestiti da je održana redovna skupština kluba na kojoj je od ukupno 26 skupštinara bilo prisutno njih 21. Raspravljalo se samo o jednoj točki dnevnog reda, a to je preoblikovanje kluba – kazao je u uvodu Bajlo.
– Kao što je poznato NK Zadar je krenuo u preoblikovanje kluba u kojem bi se iz Udruge građana trebao pretvoriti Sportsko dioničko društvo. Revizija je obavljena, a ona je obuhvatila razdoblje od pet prethodnih godina. Nakon što je revizija obavljena sve smo poslali prema Ministarstvu prosvjete i športa i nakon nekoliko sitnih preinaka to je usvojeno. Nakon toga smo krenuli u izradu elaborata o pretvorbi što je također dovršeno i poslano u Ministarstvo prosvjete i športa. Vjerujemo da bi taj proces u Ministarstvu trebao trajati 3-4 mjeseca nakon čega će elaborat stići u Gradsko poglavarstvo. Naravno, tada Gradsko poglavarstvo treba odrediti kako će dalje teći privatizacija.
Bajlo je u daljnjem obrazlaganju pojasnio odluku o preuzimanju funkcije predsjednika kluba.
– Skupština je jednoglasno donijela odluku da ja obnašam sve dužnosti, znači od predsjednika do sportskog direktora i direktora kluba, i to do trenutka kada će klub biti privatiziran, odnosno dok se ne dogodi preoblikovanje. Želim naglasiti da nije bilo nikakve “zle krvi” s dosadašnjim predsjednikom Brankom Katićem i direktorom Novicom Erlićem. Jednostavno je skupština donijela odluku da tako bude do preoblikovanja koje bi se trebalo dogoditi u sljedećoj godini. Želim naglasiti da ću uvijek biti na raspolaganju “sedmoj sili”, kao što sam uostalom uvijek bio. Siguran sam da će naši odnosi biti korektni kao i do sada.
Bajlo je u nastavku “presice” dao informaciju o početku priprema.
– Pripreme bi trebale započeti 12. ili 13. siječnja, ovih bi se dana o tome trebao točno dogovoriti s trenerom Daliborom Zebićem. Vjerujem da ćemo i ove godine u Istru gdje smo bili i prošle. Točnu lokaciju znat ću sljedećih dana nakon što obiđem te gradove. I da ne zaboravim, svima čestit Božić i sretna Nova godina – podvukao je Bajlo.
 


Jakov Surać na pripremama




Na novinarski upit o povratku kapetana Jakova Suraća u sastav Zadra Bajlo je  bio prilično izričit i određen.
– Jakov Surać kreće s nama  na pripreme. Nema nikakvog  razloga da tako ne bude. O  njegovim kvalitetama i iskustvu  suvišno je govoriti, puno nam  je nedostajao tijekom jeseni i  njegov povratak će nam puno  značiti. Uostalom, upravo smo  na toj poziciji središnjeg veznog igrača deficitarni. O eventualnim pojačanjima smo razmišljali, ali smo s obzirom na  slabu ponudu tržišta odustali  od toga. Vjerujemo u ovu  momčad i sigurni smo da  ćemo ako nas zaobiđu ozljede  završiti prvenstvo u sredini  ljestvice – kazao je Bajlo.