Pjesmom u blagdane

Slika korisnika admin
Sebastian GOVORČIN
Program se sastojao od pjevačkih, recitatorskih, plesačkih i glazbenih točaka

Osnovci  sa Smiljevca poslali su  prigodnu čestitku za  kraj polugodišta i  predstojeće blagdane.  Tradicionalnom  božićnom priredbom  tako su službeno započeli toliko iščekivani praznici. Bogat  program sastojao se  od pjevačkih, recitatorskih, plesačkih i  glazbenih točaka koje  su učenici uvježbavali  gotovo od početka  školske godine.

Na priredbi su se  izvodile poznate  božićne skladbe i to u  izvedbi zbora, solista,  glasovira, udaraljki,  oboe i drugih instrumenata. Najveći pljesak dobivali su solisti  koji su zapjevali neke  poznate melodije poput "Bijelog Božića".  Između svake pjesme  recitatori su čitali  kratke tekstove s prigodnim božićnim  porukama. Na pozornici je prikazano i  nekoliko kratkih igrokaza, a svi su nosili  snažnu poruku zajedništva i mira. Svima  su ipak najslađi bili izvođači nižih razreda.

U hodnik škole u kojem se priredba  održavala gotovo se i nije moglo ući od  velikog broja učenika, roditelja i mlađe braće  i sestara koji su se smjestili u publici.

Nakon što je program završen u veselom blagdanskom tonu učenicima nije  preostalo ništa drugo nego da si čestitaju  Božić i Novu godinu i pođu na praznike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno