Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Škola Voštarnica – prva blagdanska postaja

23.12.2010. 23:00
Škola Voštarnica – prva blagdanska postaja


Učenici Gimnazije Vladimira Nazora posjetili su nas zajedno s psihologinjom Ivom Vidović i nastavnicama Teom Jerkušić Dešpalj i Ivankom Radulić, a donijeli su darove za naše učenike i radili zajedničku likovnu radionicu s našim učenicima u sklopu koje su izrađivali božićne ukrase, istaknula je Irena Dukić, ravnateljica OŠ Voštarnica


Osnovna škola  Voštarnica, jedina je posebna  odgojno-obrazovna ustanova  u Zadarskoj županiji, koja se  bavi osnovnoškolskim odgojem i obrazovanjem učenika s  većim teškoćama u razvoju,  odnosno mentalnom retardacijom i autizmom. No posebnost ove škole čine i brojne  aktivnosti i zanimljivi projekti, koje ova škola konstantno  provodi kako bi svojim učenicima priuštila što ugodniji boravak unutar ustanove, ali i u  javnosti stvorila pozitivnu sliku.
Radionice, priredbe,  izložbe…
Upravo u ovo predblagdansko vrijeme škola vrvi različitim prigodnim događanjima, i to radi integracije svojih  učenika u svakodnevni život  uz brojne kreativne radionice,  priredbe, izložbe… Javnosti su  već odavno poznate brojne  redovite aktivnosti u kojima  ova škola sudjeluje u ovo  božićno vrijeme, a kako doznajemo u razgovoru s Irenom  Dukić, ravnateljicom OŠ  Voštarnica, ove su godine svoj  božićni program oplemenili i s  nekoliko novosti.
– I ove godine smo početkom prosinca, već drugu godinu zaredom, imali božićnu  prodajnu izložbu, koja je upriličena u Širokoj ulici. Ovom  smo prilikom prodavali  božićne i novogodišnje ukrase  koje su izradili učenici u  Učeničkoj zadruzi Mocire  pod vodstvom voditeljice zadruge Elde Burčul, kazala je  Dukić, istaknuvši potom i nastavak suradnje s učenicima  OŠ Smiljevac, čiji su učenici  5.f razreda s razrednicom Ivanom Ivković u povodu  božićnih blagdana posjetili  učenike OŠ Voštarnice i  održali priredbu te potom s  njima radili u zajedničkim radionicama gdje su izrađivali  božićne ukrase od gipsa, vune,  papira te zajedno pekli kolače.
Učenici su i ove godine,  zajedno sa štićenicima  Dječjeg vrtića za djecu s poteškoćama u razvoju “Latica”  bili u posjetu pizzeriji “Šime”  gdje su već tradicionalno, i to  jedanaestu godinu zaredom  počašćeni ručkom.
Božićni can-can
Ovih je dana, također u  sklopu božićnog programa,  OŠ Voštarnica, posjetilo 36  učenika od prvog do četvrtog  razreda Područne škole Diklo, Osnovne škole Šimuna  Kožičića Benje, koji su pred  učenicima izveli priredbu. Kako navodi ravnateljica, u znak  dobrodošlice i zahvalnosti  učenici OŠ Voštarnice i njih  su dočekali s prigodim programom, nakon čega je uslijedila zajednička likovna radionica izrade božićnih ukrasa.
– Suradnja s Područnom  školom Diklo traje već pet  godina, a ovom su prilikom  učenici ove škole, zajedno s  učiteljicama Ružicom Zelić,  Natašom Petković, Suzanom  Lončar Menoski te  Snježanom Diklan naše  učenike razveselili i prigodnim darovima, kazala je Dukić, napomenuvši potom i tradicionalnu priredbu OŠ Šimuna Kožičića Benje, na kojoj su  već četvrtu godinu zaredom  nastupili i učenici OŠ Voštarnica, a ovaj put s plesnom  točkom “Božićni can-can”.
Danas na sam Badnjak u  OŠ Voštarnica upriličit će se i  božićna priredba za učenike i  roditelje.
Među ovogodišnjim novostima u sklopu božićnih događanja ravnateljica je istaknula posjet grupe 30-ak učenika Gimnazije Vladimira Nazora.
– Učenici Gimnazije Vladimira Nazora posjetili su nas  16. prosinca zajedno s psihologinjom Ivom Vidović i nastavnicama Teom Jerkušić  Dešpalj i Ivankom Radulić, a  donijeli su darove za naše  učenike i radili zajedničku likovnu radionicu s našim  učenicima u sklopu koje su  izrađivali božićne ukrase, istaknula je Dukić, napomenuvši potom i edukaciju pod  nazivom “Komunikacija s obitelji”, koju je organizirala OŠ  Voštarnica, a koju su održali  Martina Ferić Šlehan i Valentina Kranželić s Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.