Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Trojicu Zadrana s 1,3 kilograma “trave” preuzeo USKOK

23.12.2010. 23:00
Trojicu Zadrana s 1,3 kilograma “trave” preuzeo USKOK


Dvojica mladića uhvaćeni su u srijedu na Autobusnom kolodvoru pri primopredaji 1,3 kilograma “trave”, treći, naručitelj, nekoliko sati kasnije, a za “prodavačem” iz Zagreba još se traga. Trojica Zadrana prepraćena su u Uskočki pritvor u Splitu


Nakon što su u srijedu oko 14 sati na zadarskom Autobusnom kolodvoru uhićena dvojica mladića za koje se tek neslužbeno moglo doznati da su osumnjičeni za zloporabu opojnih droga, točnije 1,3 kilograma “trave”, ni tijekom četvrtka od zadarske policije o konkretnom se slučaju nije moglo doznati ništa više. Policija takvu informaciju, kako su nam rekli, ne može ni potvrditi, a niti demantirati.
No iz izvora bliskog istrazi s područja PU splitske doznajemo kako je riječ o Uskočkom slučaju. Naime, dvojica mladića uhićena su na zadarskom Autobusnom kolodvoru u trenutku kada je zadarski student u Zagrebu u svojoj putnoj torbi autobusom dopremio 1,3 kilograma marihuane. Studenta je dočekao njegov prijatelj, inače konobar u jednom zadarskom kafiću, koji je “robu” trebao preuzeti i dostaviti trećoj osobi. Upravo ta treća, ključna za distribuciju “trave” na zadarskom narko tržištu, uhićena je nekoliko sati kasnije, dok se još uvijek traga za “prodavačem” iz Zagreba. Također, neslužbeno doznajemo i kako je tijekom pretresa domova trojice osumnjičenika za dilanje pronađeno još oko 250 grama sintetičke droge, no o kojoj je točno riječ nismo uspjeli doznati. Tijekom jučerašnjeg poslijepodneva, prema našem izvoru, splitski je USKOK preuzeo slučaj te su trojica okrivljenika prepraćeni u Istražni centar Županijskog suda u Splitu.