Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

U Galovcu nema krize vlasti!

23.12.2010. 23:00
U Galovcu nema krize vlasti!


U Galovcu nema krize vlasti, a anonimno pismo poslali su oni koji su sa Slavkom Šarom opljačkali ovu općinu i koji žele da budemo tema Crne kronike, kazao je Marin Gulan, načelnik Općine Galovac, reagiravši tako na anonimno pismo koje je jučer stiglo na redakciju Zadarskog lista, a u kojemu između ostaloga stoji kako se koalicija HDZ-HNS-HSU u Galovcu raspada nakon prve krivine i to prvenstveno zbog plaće načelnika. Kako nam je rekao, pismo je poslano iz zavisti i ljubomore i to je potez očajnika.
– Galovac više neće biti tema crne kronike. Okrenuti smo projektima i budućnosti, ali nažalost imamo 7 milijuna dugova koje su Šare i suradnici ostavili u naslijeđe. Započeli smo sanaciju tih dugova, a sada oni koji su je opljačkali šalju anonimne dopise, kazao je Gulan.
Kazao je i kako su priče o krizi vlasti glupost te objasnio da je dio vjećnika bio opravdano odsutan te da su neki napustili sjednicu zbog neslaganja s predsjednikom Vijeća.
– U Galovcu nema krize vlasti, a što se tiče Vijeća na kojemu je donesen proračun tamo je bilo šest vijećnika, ali četiri iz HSS-a i po jedan iz HSU-a i HNS-a. Vujević je sjednicu napustio zbog toga jer nije dopušten njegov zahtjev za promjenu dnevnog reda, dok ostali nisu došli iz opravdanih razloga, odnosno zbog radnog vremena ili bolesti, kazao je Gulan.
Osvrnuo se i na druge napise iz anonimnog pisma te istaknuo kako mu plaća nije 9.480 kuna te da Općina nema tajnicu, nego pročelnicu.
– Nakon Slavka Šare u Općini nije ostalo ništa osim dugova i problema. Sada imamo ured i Jedinstveni upravni odjel i prvi put, nakon devet godina, izglasane su odluke i elaborati potrebni za rad Općine. Prvi put normalno funkcioniramo nakon godina Šarinog bezvlađa i stranke znaju gdje mogu doći za radnog vremena. Normalno je da zaposlenici primaju plaću, iako toga nije bilo u Šarino vrijeme, kazao je Gulan te dodao kako misli da bi bio red da se prestane s glupostima i “anonimnim” dojavama, jer Općina Galovac napokon funkcionira.