Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Velika radost malih Vršana i Poljičana

23.12.2011. 23:00
Velika radost malih Vršana i Poljičana


Djed Božićnjak je okupio mališane i počeo im iz svoje teške naprtnjače dijeliti za njih pripremljene darove pune raznih slatkiša. Kada im je podijelio sve što je imao, dragi bradati i sijedi djedica pozvao ih je da zajedno zapjevaju što su oni s velikim veseljem i prihvatili


U povodu nadolazećih blagdana u Područnoj školi Petar Zoranić u Vrsima održana je prigodna božićna predstava za djecu. Predstavu su pripremile tete Davorka i Tomislava zajedno s mališanima Dječjeg vrtića “Vrška vila” u suradnji s profesorima i učenicima PŠ “Petar Zoranić” iz Vrsi. Pokrovitelj događanja bila je Općina Vrsi koja je i ove godine osigurala darove za svu djecu do deset godina starosti, odnosno do četvrtog razreda osnovne škole. Ovom je prilikom tako darove dobilo 208 mališana iz Vrsi i Poljica.
Prepune školske prostorije svjedočile su o velikom interesu za predstavu koja je započela pjesmom “Kirie Eleison”. Uslijedio je bogat zabavni program u izvedbi učenika petog i šestog razreda, a “pomogli” su im učenici trećeg razreda koji su izveli nekoliko recitacija.
Prisutne su posebno razveselili i mališani Dječjeg vrtića “Vrška vila” koji su otpjevali popularne prigodne pjesme – “Pahuljice” i “Zvončići”. Također su izveli i plesnu točku, koreografijom i glumom zadivili su sve nazočne.
Lijepo i veselo druženje dodatno je svojim dolaskom među najmlađe Vršane zasladio šarmantni i uvijek u Vrsima rado viđeni Djed Božićnjak, čije je pojavljivanje izmamilo dugotrajni pljesak svih okupljenih.
Nakon što ih je sve pozdravio i zahvalio im se na priređenoj dobrodošlici, zaželio im je vesele, sretne i ugodne blagdane. Potom je oko sebe okupio mališane i počeo im iz svoje teške naprtnjače dijeliti za njih pripremljene darove pune raznih slatkiša. Kada im je podijelio sve što je imao, dragi bradati i sijedi djedica pozvao ih je da zajedno zapjevaju što su oni s velikim veseljem i prihvatili.
Program je koordinirao neizostavni Ivan Perinić Giovanni, koji je i ovaj put, unatoč zahtjevnom programu, sve odradio bez većih poteškoća.
– Djeca su budućnost svakog mjesta te nas veseli što svaku godinu na ovakav način možemo razveseliti naše mališane. Drago mi je što svaku godinu imamo preko dvjesto djece koja dobiju prigodne darove. To je način da im u ovo predblagdansko vrijeme darujemo znak pažnje što oni svakako zaslužuju. S ovakvim akcijama nastavit ćemo i ubuduće, jer kad su u pitanju naši najmlađi, moramo biti posebno osjetljivi, rekla je načelnica Općine Vrsi Sandra Vukić.