Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

“Beštije” dovezle Djeda Mraza na Bokanjac

Autor: Vanja Mirčeta

23.12.2012. 23:00
“Beštije” dovezle Djeda Mraza na Bokanjac

Foto: Vedran SITNICA



Umjesto vilenjaka i sobova ovoga puta su moderniziranog Djeda na siguran put do djece navodile “Beštije”


Da ni Djed Mraz nije više što je bio pokazao nam je njegov dolazak u velikom stilu u pratnji bajkera Motokluba “Beštije”. Djedica u crvenom je upaljenim bakljama fascinirao, ali i pomalo preplašio znatiželjnu i nestrpljivu dječicu okupljenu protekle subote na Trgu sv. Šimuna i Tadeja na Bokanjcu.
Djeca dočekala najdražeg djedicu
Naime, Društvo Bokanjac je i ove godine tradicionalno organiziralo Božićni program koji je uključio doček Djeda Mraza te podjelu darova djeci s Bokanjca, ali i ostalih obližnjih mjesta te iz samog grada Zadra. Prigodni program uključio je kićenje velikog bora, podjelu darova iz ruku “pravog” Djeda Mraza, božićne priče i pjesmice. Osmijeh na licima djece pri susretu s Djedom bio je neprocjenjiv.
Umjesto vilenjaka i sobova ovoga puta su moderniziranog Djeda na siguran put do djece navodile “Beštije”.
– Za nestanak sobova i patuljaka nismo odgovorni mi. Naime, mora da ih je Djed pogubio negdje po putu, ali to morate pitati njega. Mi smo ga našli samoga na pola puta i doveli na sigurno da ne razočara ovu veselu i nestrpljivu dječicu. Dogodio se veliki snijeg, razbježali se sobovi i svi ostali i eto ‘Beštije’ kao poznati humanitarci našli ga i izveli na pravi put da ne zastrani. Uvijek nastojimo pomoći koliko god možemo pogotovo kada su u pitanju djeca, smije se i kazuje Alen Vimer, predsjednik Motokluba “Beštije”.
Djeca, ali i njihovi roditelji izuzetno su prihvatili i Djeda i “Beštije” te su s Djedom za svoj dar i zapjevali božićne pjesmice čime su nasmijali i razveselili sve prisutne roditelje i ostalu rodbinu koji su došli podržati svoje najmlađe u za njih jako važnom trenutku, susretu s tim misterioznim Djedom koji im svake godine, ako budu dobri, donosi darove. Uživo pak, susret im nije bio nimalo lagan. Bilo je djece koja su mu se izuzetno radovala, ali i one koja su ga promatrala ispod oka sa sigurne udaljenosti, čvrsto se držeći za noge roditelja, no za dar se u trenutku postajalo hrabar.
Nasmijana dječja lica
– Društvo Bokanjac započelo je još prije 15-ak godina s organizacijom dodjele blagdanskih poklona djeci na Bokanjcu. Podigli smo bor ovdje na Trgu i napravili sve da jednim ovakvim događanjem obilježimo ovo blagdansko vrijeme. Vidite i po ovim nasmijanim dječjim licima i licima njihovih roditelja kako samo Bokanjac može uvijek prirediti ovakvu atrakciju jer za to imamo puno volje i puno uloženog truda. Naime, naglasili smo kako ovo ne organiziramo samo za djecu s Bokanjca, svatko je mogao doći i dogovoriti da njegovo dijete dobije poklon iz ruku našeg Djeda Mraza, istaknuo je Zoran Krizman, predsjednik Društva Bokanjac.
Dolazak Djeda Mraza pjesmom su uveličali klapa Kantaduri i Bepo Matešić koji su nakon podjele nestrpljivo iščekivanih darova zabavili sve koji su se protekle subote okupili na Bokanjcu uz fritule, kolače, bombone, slatkiše, sokove, odnosno sve ono što je najviše drago najmlađima, ali i njihovim roditeljima.