Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Gulana više ne podržavaju niti u njegovoj stranci

Autor: Z L

23.12.2012. 23:00
Gulana više ne podržavaju niti u njegovoj stranci

Foto: Velimir BRKIĆ



Imamo točne iznose novca koje troši Marin Gulan po svojim kanalima, oni su zastrašujući, kaže Petar Burčul


Nakon odbijanja prijedloga proračuna Općine Galovac za 2013. godinu, što ga je predložio načelnik Marin Gulan, pred Općinom su teški dani, a možda čak i prijevremeni izbori ili imenovanje povjerenika do lokalnih izbora, koji se ionako održavaju sljedeće godine. Naime, nakon pada proračuna prihvaćena je Odluka o privremenom financiranju Općine za idućih 90 dana, no da će se u tom vremenu pronaći kompromis teško je vjerovati.
Predsjednik Općinskoga vijeća Galovca Petar Burčul kaže kako su za prijedlog proračuna glasovali samo Ante Raspović, Milan Čakarun i Nedjeljko Vujević.
– Kako nije izglasovana odluka o proračunu, prihvaćena je odluka o privremenom financiranju. Za ovu odluku glasovali su Pere Burčul, Milorad Gulan, Niko Burčul, Marko Vujević, Petar Burčul i Nediljko Vujević, koji je u lice gladajući načelnika Marina Gulana to isto potvrdio njemu, a što je pročelnica iz Slavonskog Broda unijela u zapisnik. Obje odluke su zakonite, ona o odbijanju i ona o privremenom financiranju, ističe Burčul.
Burčul odbijanje objašnjava izostankom Gulanovog odgovora na pitanje gdje je potrošio novac u zadnje dvije i pol godine.
– Sad više nema potporu niti svoga donačelnika, otkada mu je odbio dati informaciju koliko je platio jedan poljski put za Beljušine. Ne podržava ga više nitko iz HDZ-a, ni Marinko Šare – Loza ni Ante Gulan. Neprirodna koalicija županijskoga tajnika Hrvatske narodne stranke Ante Raspovića ima još samo uporište u materijalnom interesu. Mi imamo točne iznose novca koje troši Marin Gulan po svojim kanalima, oni su zastrašujući, a nas se sudi po USKOK-u za putne naloge, ističe Burčul, referirajući se na optužnicu protiv bivšeg načelnika Slavka Šare i njegovih suradnika, koji se terete da su pisanjem fiktivnih putnih naloga, neosnovanim terećenjem materijalnih sredstava i prisvajanjem novca iz blagajne Općine oštetili Općinu Galovac za iznos od najmanje 292.716,00 kuna.
– Vjerujemo da će na red ubrzo doći Marin Gulan, poručuje Burčul.