Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Škara i Petani za besprijekorni kraj godine

Autor: Roman Morović

23.12.2012. 23:00
Škara i Petani za besprijekorni kraj godine

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Puntamičani su uspješno prošli i najteže dosadašnje gostovanje u A-2 ligi jug, ono kod trećeplasiranih Kaštela. Iako su kontrolirali veći dio utakmice, domaći su krajem trećem četvrtine uspjeli izjednačiti i neizvjesnost je potrajala sve do posljednjih minuta. Ipak, igrači Marka Žorža su u završnici opravdali ulogu favorita i nisu dopustili da njihov pobjednički niz bude ugrožen. Najzaslužniji za to su David Škara i Teo Petani, koji su kombinirano postigli 30 poena, gotovo polovicu momčadskih. Jure Dražović i Mate Anđelić zabili su po devet, a Mladen Gligora sedam poena. I sam konačni rezultat govori koliko je to bila tvrda, borbena utakmica, u kojoj su prevladavale čvrste obrane. Tako su “zeleni” upisali jedanaestu pobjedu, te će novu godinu dočekati na prvom mjestu na tablici, kao jedina momčad bez poraza. Sljedeću utakmicu odigrat će 9. siječnja protiv Zadra u Jazinama u četvrtfinalu Kupa Krešimira Ćosića. Što se prvenstva tiče, sve je izglednije da će o prvaku i putniku u kvalifikacije za A-1 ligu odlučivati izravan okršaj protiv GKK Šibenika na Baldekinu sredinom veljače. No, do tada treba odraditi još šest kola.


KAŠTELA – SONIK-PUNTAMIKA 57:63


(18:21, 17:17, 11:8, 11:17)
KAŠTELA – Školska sportska dvorana. Suci: Kardum i Brajica (oba Šibenik).
KAŠTELA: Topić 2, Odak 4, Belić, Biočić 24, Jurić, Vručinić 2, Režić 6, Baković, Pruže, Čirko 10, Madunić, Kaliterna 11. Trener: Boro Kurtović.
SONIK PUNTAMIKA: Tuta, Anđelić 9, Ivanić 6, Zagorac, Bulić 6, Marin 2, Petani 14, Dražović 9, Marčev, Škara 16, Gligora 7. Trener: Marko Žorž.