Rogić pohvalio i sutkinju Sonju Miljak koja ga je prijavila za povredu etike

Slika korisnika admin
Fabio ŠIMIĆEV

Kako bi odao priznanje djelatnicima najzaslužnijim za uspješan rad, predsjednik Općinskog suda u Zadru, Željko Rogić jučer je održao božićni domjenak i uručio priznanja. Čak 30 djelatnika Suda, počev od sudaca do čistačica, dobilo je zahvalnice "na predanom radu".

Na ovaj se potez Rogić odlučio nakon što je Općinski sud u Zadru proglašen najučinkovitijim u državi, a on za to smatra zaslužnima ne samo suce, već i - vozača i čistačice!

Prije dodjele zahvalnica, ponovio je podatke zbog kojih je sud proglašen najboljim u Hrvatskoj, naglasivši kako je smanjen broj neriješenih predmeta za 3.830 u prvih 11 mjeseci, odnosno za 1.236 je smanjen broj neriješenih starih predmeta. No, treba čekati konačne rezultate, naglasio je Rogić.

Pohvale za najbolje rezultate tako je dobio kazneni sudac Željko Đerđ, zbog iznimne ažurnosti u razdoblju do prelaska na viši sud 1. rujna 2014. godine jer je riješio 251 kazneni predmet; kaznena sutkinja Ana Zrilić koja je pokazala izniman trud u ulozi predsjednice Odjela sa 253 riješena predmeta u prvih 11 mjeseci 2014. godine. Pohvaljena je i kaznena sutkinja Sandra Radanović, zbog 251 riješenog kaznenog predmeta i zaslužene uloge zamjenice predsjednice Kaznenog odjela te parnična sutkinja specijalizirana za predmete stvarnog prava Maja Ivković, zbog iznimne efikasnosti sa 229 riješenih parničnih predmeta i uz 50 potvrđenih odluka na višem sudu.

Među najboljim parničnim sucima su Ivica Marinović, sa zavidnim učinkom za 11 mjeseci ove godine od 205 riješenih predmeta od kojih čak 111 starih, parnična sutkinja specijalizirana za predmete obveznog prava Sonja Miljak sa učinkom od 203 riješena predmeta, od kojih 105 starih, naveo je Rogić.

Pohvalu je dobila i izvanparnična sutkinja Snježana Dunić zbog 278 riješenih izvanparničnih predmeta, sudske savjetnice Maja Nevešćanin, Ivana Branković, sudska savjetnica Miranda Benat i Andriana Bašić.

Zahvalnica je uručena i višem sudskom savjetniku Denisu Klarendiću, zbog najviše riješenih ovršnih predmeta od svih rješavatelja na Ovršnom odjelu - 1.370 predmeta, zatim voditeljici Ovršne pisarnice Vesni Pavin, zbog ljubaznosti prema strankama i radnim kolegama, kao dostupnosti - obrazložio je Rogić.

Među najboljima su i administrativna referentica za prijam i otpremu pošte Jasna Radić, zemljišno-knjižne referentice Edita Ruljančić, Amalija Bulić i Ines Bilaver, računovodstveni referent Žaklina Jelača i sudska zapisničarka na Kaznenom odjelu Nenada Tomić.

Rogić je pohvalio i sudske zapisničarke Nikolinu Števanju, Marijanu Miličević i Mariju Petani te sudskog ovršitelja Gordana Sikirića.

No, najzanimljivije su zahvalnice bile vozaču-dostavljaču Igoru Smoliću, zbog "stalne dostupnosti, mobilnosti i efikasnosti u izvršavanju radnih zadataka", te spremačici Mirjani Sedić zbog "koordinatorske uloge u popodnevnim namješteničkim poslovima". Još pet službenica dobilo je zahvalnice, a to su: Kristina Vicković, Ines Dautanac, Matea Vukša, Petra Batur i Maja Knez.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno