UZ FEŠTU OD BAKALARA Svečano proglašenje najuspješnijih ribolovaca Zadarske županije

Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN
Lanjski pobjednici

Danas će se s početkom u 12 sati, u restoranu Jedriličarskog kluba Uskok održati završna svečanost dodjele nagrada i priznanja Plodova zemlje i mora Zadarskog lista za Najulov 2014. godine.

Svi ribolovci koji su sudjelovali u ovoj tradicionalnoj akciji našeg lista bit će nagrađeni prigodnim poklonima, dok će najuspješnijima biti uručene posebne nagrade i priznanja.

Tako će apsolutnom pobjedniku s najvećim brojem plasmanskih bodova, uz prestižnu titulu Grand Prix 2014. pripasti će i izvanbrodski motor marke Yamaha, vrijedan 10.421 kunu, dar Plodova zemlje i mora Zadarskog lista.

Posebne nagrade i priznanja idu i u ruke pobjednika u kategoriji Najulov te šestorici ribolovaca koji su uspjeli uloviti najveće primjerke zubaca, lubina, podlanice, lice, arbuna i lignje.

Uz nagradu Ribarsko srce i Najpothvat koje će biti dodijeljene za ulove kojima su ribolovci pokazali i ostvarili nesvakidašnju specifičnost i razinu umijeća, ove će godine biti dodijeljena i nagrada za Grand Prix za proteklih deset godina, koliko već traje ovaj jedinstveni natječaj.

Osim pehara i plaketa najuspješnijima će biti uručeni i prigodni darovi Tvornice mreža i ambalaže d.o.o. Biograd sponzora natječaja za Najulov, dok sve sudionike očekuju prigodni darovi Zadarskog lista.

Zanimljivo je da su natjecatelji, njih 53, ove godine ostvarili ukupan ulov težak 479,384 kilograma od čega je 439,378 kilograma bila riba, 37,506 kilograma su bili glavonošci, dok je preostalih 2,5 kilograma težio jedan rak.

A koji će od tih ulova donijeti nagrade sretnim i spretnim ribarima iz prve će ruke saznati svi koji dođu u Uskokov restoran na svečano proglašenje pobjednika Najulova 2014.

Uz feštu od bakalara, piće i iće koje za ovu prigodu priprema osoblje cateringa Turisthotela, u zabavnom dijelu programa uzvanici i gosti će moći uživati i u pjesmi Zorana Jelenković.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno