UZ STABILNE FINANCIJE Župan zahvalio svima koji rade u gospodarstvu i zapošljavaju ljude

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Od 15 točaka dnevnog reda na posljednjem ovogodišnjem kolegiju župana, većina ih se odnosila na raspored sredstava županijskim proračunskim korisnicima. Župan Stipe Zrilić nije propustio napomenuti kako je Zadarska županija uz stabilno financijsko stanje i ovu godinu uspješno privela kraju.

- Bili smo aktivni i zahvaljujem svima koji su doprinijeli našem uspješnom proračunu. Bilo je puno pozitivnih stvari koji pokazuju da se naše gospodarstvo stabilizira, povećan je broj zaposlenih, a sukladno tomu povećan je i prihod od poreza na dohodak, kazao je župan i zahvalio svima onima koji rade u gospodarstvu i zapošljavaju ljude u našoj županiji.

Na kolegiju je pozitivno mišljenje dobio prijedlog drugih izmjena plana održavanja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta za 2014. godinu. ŽUC je, naime, u svom financijskom planu povećao prihode za oko 3 milijuna kuna, pa je u skladu s tim povećao i planirane rashode, i to za redovito održavanje javnih cesta s 19,7 milijuna kuna na 21,5 milijuna kuna. Rashodi za građenja i rekonstrukcije županijskih i lokalnih cesta su uvećani u odnosu na prethodno planirani iznos i sada iznose 14,5 milijuna kuna. Ravnatelj ŽUC-a Mile Fabijan rekao je kako su svi planirani radovi u ovoj godini već realizirani.

Dopunjen je i programa javnih potreba u prosvjeti Zadarske županije za ovu godinu, radi usklađenja s rebalansom proračuna Zadarske županije za 2014. godinu.

Zbog velikog interesa za ostvarivanje potpora za poljoprivredu, ribarstvo i ruralni razvoj, u županijskom proračunu osigurano je dodatnih 89 tisuća kuna, pa će potpore iznositi 1,2 milijuna kuna, kazao je županijski pročelnik za poljoprivredu Daniel Segarić.

Na kolegiju je bilo riječi i o 20 novih koncesija za obavljanje javne zdravstvene službe i to 10 za ambulante opće medicine, te po pet za dentalnu i zdravstvenu zaštitu žena. Pročelnik za zdravstvo Andrija Marcelić izvijestio je kako je zdravstvena mreža na području Zadarske županije popunjena 91 posto. Donesena je i odluka o poništenju sedam koncesija za zdravstvene službe na području Benkovca, Obrovca te Općina Kolan, Pakoštane, Posedarje, Starigrad i Sv. Filip i Jakov.

Općini Kali odobreno je sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i izrade geodetskih radova za ribarsku luku Vela Lamjana u iznosu od 50 tisuća kuna te radovi plaži Tratica u visini od 100 tisuća kuna. Za izgradnju obalne šetnice u Pridrazi odobreno je 45 tisuća kuna, a Općini Pašman za izgradnje lukobrana u naselju Neviđane odobreno je 30 tisuća kuna.

Na kolegiju je podržan i prijedlog o donošenju rograma zaštite okoliša Zadarske županije koji je usklađen s novim nacionalnim Zakonom o zaštiti okoliša.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno