Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“NIJE ALARMANTNO” HNS ostao bez ijednog vijećnika u mjesnim odborima

24.12.2018. 16:00
“NIJE ALARMANTNO”  HNS ostao bez  ijednog  vijećnika u  mjesnim  odborima


U ovim postizbornim danima stvaraju se koalicije za mjesne  odbore kako bi kvartovska vlast počela što prije funkcionirati. No jedna  od zadarskih stranaka pokupit će, slikovito rečeno, tek mrvice sa stola  nadajući se da će joj koalicijski partner pak dati pokoje mjesto.
HNS je, naime, na izborima za mjesne odbore izašao u koaliciji sa  SDP-om, što im je i bila jedina opcija. Da su izišli samostalno, zacijelo bi  ostvarili loše rezultate jer je HNS jedna od stranaka koja posljednjih godina bilježi pad rejtinga.
Dijelom je to zbog neprepoznatljivosti same stranke, dijelom i zbog  koalicije sa SDP-om koji na nacionalnoj razini ostvaruje sve lošije rezultate, osobito nakon prijelaza njegovih saborskih zastupnika stranci Milana Bandića.
Lokalni HNS putem svojih vijećnika u Gradskom vijeću Zadra i Županijskoj skupštini ipak nastoji participirati u radu oporbe, a to rade dosta  kvalitetno, s obzirom na konstruktivne prijedloge kakve nude za bolji  život Zadrana.
Naime, U Gradskom vijeću izuzetno je aktivan predsjednik gradskog  ogranka Kristijan Kovačević koji  na svakoj sjednici Gradskog vijeća iznosi konkretne probleme građana, pogotovo onih u rubnim dijelovima grada te su primjerice upozorili na problem ruševina zaostalih iz Domovinskog rata.
No, na nedavnim izborima za mjesne odbore HNS je ostvario prilično  loše rezultate, stoga smo predsjednika Županijskog odbora, Milana Stojanova, pitali znaju li koliko su uopće glasova dobili i  što planiraju za podići rejting stranke?
– U koaliciji sa SDP-om dobili smo oko 800 glasova, a to je i ono što  smo  očekivali. Ne znam koliko smo mi sami dobili jer je bila ta zajednička lista. Istina je da vijećnika nismo dobili, ali će se na nivou Gradske  organizacije dogovoriti kako će nastupati. Ne smatram ovu situaciju  alarmantnom,  bila je u okviru očekivanja. Ni u SDP-u situacija na nivou  države nije baš sjajna, ali ovo su našim dečkima koji su došli u HNS prvi  izbori i jedna dobra škola za dalje, kaže Stojanov napominjući kako uskoro idu u širenje Županijske organizacije.
– Osnovat ćemo podružnicu u Gračacu gdje smo učlanili deset novih  članova, pozvat ćemo i stare članove  i obnoviti podružnicu tamo. Iza  Nove godine slijedi osnivanje podružnice i u Sv. Filipu i Jakovu, što znači da  nam počinju izborne skupštine, zaključuje čelnik županijskih narodnjaka kojima do idućih izbora, kao i njihovu koalicijskom partneru SDP-u,  doista predstoji jedna dobra rekuperacija.