Kako zaustaviti iseljavanje s otoka?

Slika korisnika admin
Sali
Odvoz smeća i vodoopskrba Saljanima su pitanja od životne važnosti

Građanski sat - tribina za građane u organizaciji GONG-ovog regionalnog ureda održan je u utorak u Multimedijalnoj dvorani Općine Sali. Gosti tribine bili su Ivo Basioli, načelnik Općine Sali, Dragan Ramov, donačelnik, i Tomislav Grandov, direktor Komunalne tvrtke "Dugi otok i Zverinac".
- S obzirom da su vladali vrlo nepovoljni vremenski uvjeti, iznenađeni smo bili vrlo velikim odazivom mještana Sali, Zaglava i Brbinja. Tijekom sat i pol trajanja tribine postavljeno je bilo tridesetak pitanja koja su se najviše odnosila na pitanje kad će se donijeti prostorni plan za Općinu Sali te rješavanje pitanja komunalne infrastrukture u Brbinju i Zaglavu. Također, mještani općine pohvalili su rad lokalne samouprave koja je u proteklih nekoliko godina napravila značajne poteze u gospodarskom razvoju, naglasio je donačelnik Ramov.
Jedno od pitanja koje je mučilo stanovnike Općine Sali odnosilo se na problem permanentne depopulacije otočnog stanovništva.
- Radi se o problemu koji je trebalo početi rješavati prije 35 godina kad se otočno stanovništvo počelo iseljavati. Da se tada počelo sa sređivanjem komunalne infrastrukture, u proteklih 35 godina za svaku godinu povećavao bi se broj stanovnika minimalno za 1%, naveo je Ramov.
Prema riječima Hrvoja Rančića, koordinatora Regionalnog ureda GONG-a, mještani Općine Sali pokazali su interes za pitanja vezana uz život mjesta i općine.
- Odvoz smeća, uređenje saljske rive, vodoopskrba i nadolazeća turistička sezona - pitanja su na koja su mještani Općine Sali mogli dobiti konkretne i koncizne odgovore od strane predstavnika općinske vlasti. Najvažnije je ipak bilo da su otočani bili zadovoljni s dobivenim odgovorima, zaključio je Rančić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno