Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Niče park u Gaju

Autor: Jelena Miloš

24.01.2009. 23:00
Niče park u Gaju


Park na Žmirićima prostirat će se na 9,9 ha, a do sada je prema idejnom projektu očišćena šuma i probijene su trim staze. Glavni i izvedbeni projekt zabavno-rekreacijskog parka na Žmirićima iznosi 682 tisuće kuna


Na području zadarskog Gaja, prostora kojeg omeđuju ulice Put Nina i Matije Gupca uskoro bi trebali početi radovi na uređenju gradskog zabavno-rekreacijskog parka Žmirići.
Radi se o zelenoj površini na kojoj nije predviđena stambena izgradnja, a nalazi se u neposrednj blizini elitne zadarske četvrti, koja će sa skorašnjim izvedbenim projektom poprimiti sasvim novi izgled i poboljšati kvalitetu življenja u Zadru.
Prema riječima stručne suradnice za informiranje i protokol u Gradu Zadru Ivane Dadić, izrada glavnog i izvedbenog projekta je u tijeku, dok je ugovor s investitorom, tvrtkom “Forvm” potpisan još prošle godine, točnije 23. prosinca, s ugovorenim rokom izgradnje od devedeset dana.
– Park na Žmirićima prostirat će se na 9,9 ha, a do sada prema idejnom projektu očišćena je šuma i probijene su trim staze. U sklopu zabavno-rekreacijskog parka predviđeni su različiti sadržaji među kojima se nalaze: parkiralište i prometne površine, ugostiteljski objekt i javni sanitarni čvor, zatim mali otvoreni teatar, zona dječjih igrališta i sadržaja, zona sporta i rekreacije pod kojom se podrazumijevaju tereni za odbojku na pijesku, poligon za skejtere, boćalište, stolni tenis i mini golf, rekla je Dadić, dodajući još da će tu biti i otvoreni paviljon, mali sanitarni čvorovi te tri staze predviđene idejnim projektom, pješačka, trim i biciklistička staza.
Između ostaloga, Dadić napominje da glavni i izvedbeni projekt zabavno-rekreacijskog parka na Žmirićima iznosi 682 tisuće kuna, te da još uvijek nije poznat izvođač radova, budući da se čeka projektno rješenje kojim bi se išlo u daljnje radove za koje će se raspisati natječaj.