Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Priključak najkasnije do 29. siječnja

Autor: Ivana Burica

24.01.2009. 23:00
Priključak najkasnije do 29. siječnja


Od glasnogovornika HEP-a Radomira Milišića dobili smo informaciju da će nova školska zgrada na Vrgadi priključak na električnu energiju dobiti najkasnije do četvrtka 29. siječnja.
– Zahtjev za priključak OŠ Vrgada u Vrgadi podnesen je sa strane OŠ Pakoštane. Za priključak je s obzirom na stanje NN mreže potrebno izvesti novi kabelski izlaz u dužini cca 270 metara, kao i izvršiti rekonstrukciju postojeće trafostanice “Vrgada” koja obuhvaća zamjenu postojećeg transformatora. Radovi na polaganju novog NN izvoda trebali su se završiti do kraja 2008. godine. Međutim, zbog vremenskih prilika to se malo odužilo.
Nakon razgovora s ravnateljem OŠ Pakoštane, čija je područna OŠ Vrgada, dan je nalog Pogonu u Biogradu, kao i kooperantu koji izvodi zemljane radove da se predmetni priključak riješi najkasnije do 29. siječnja 2009. godine, izvijestio nas je Milišić.
Ako se obećano izvrši, novu školsku zgradu na Vrgadi još čeka i tehnički pregled.
– Županiju smo zamolili da se taj dio posla maksimalo ubrza, tim više što je zgrada do sada već pregledavana. Sve je na svom mjestu i još treba samo riješiti formalnosti. Mi se tako nadamo da će se naši učenici u novu školu preseliti najkasnije za mjesec dana, kazala je predsjednica MO Vrgada Ružica Jakšić, koja je izrazila nadu i da će objekt u kojem se trenutačno nastava odvija po posve neprimjerenim uvjetima, između ostalog svakodnevno po učionici padaju komadi štukature, izdržati još mjesec dana te da će vrgadinski osnovci iz škole stare 150 godina u konačnici ponijeti samo lijepe uspomene.