Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Prikupljen novac za slikovnice

Autor: Dragana Glavočić

24.01.2009. 23:00
Prikupljen novac za slikovnice

Foto: Adam VIDAS



Prema riječima Marijane Marić, predsjednice temeljnog ogranka HDZ-a Jazine II, donirane knjige prodavale su se po simboličnoj cijeni od 25 kuna, a časopisi po cijeni od 10 kuna


U povodu Dana pismenosti u obitelji, koji se obilježava u utorak 27. siječnja, temeljni ogranak HDZ-a Jazine II, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Zadar, organizirao je u subotu na Narodnom trgu akciju prikupljanja financijskih sredstava za kupnju slikovnica za djecu Dječjeg vrtića “Duga”. Novčana sredstva podijelit će se djeci u potrebi na Dan pismenosti u obitelji.
Tijekom dva tjedna građani su u prostorije Gradskog društva Crvenog križa donijeli stotinjak korištenih knjiga, časopisa i stripova.
Rabljene knjige, časopisi i stripovi prodavali su se u vremenu od 10 do 14 sati. Sajam je organiziran kako bi se javnost upozorila na važnost čitanja i pismenosti u zajednici.
Prema riječima Marijane Marić, predsjednice temeljnog ogranka HDZ-a Jazine II, donirane knjige prodavale su se po simboličnoj cijeni od 25 kuna, a časopisi po cijeni od 10 kuna.
– S obzirom na simbolične cijene, prodaja je išla iznad svih očekivanja. Nadamo se da će se i ostali priključiti skupljanju novčane pomoći potrebitoj djeci, poručila je Marić.
 Ujedno, članovi ogranka dijelili su letke s porukom UNESCO-a u kojoj je istaknuta važnost pismenosti kao prijenosnice znanja i promicanja društvenog sudjelovanja.
“Borba za pismenost zadaća je svakog stručnjaka i svakog pojedinca, jer su čitanje i pismenost prioriteti današnjeg vremena kada bogati nisu oni koji imaju resurse, već globalnu moć imaju oni koji posjeduju i prenose informacije i znanje”, navodi se na UNESCO-vom letku.