Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sve za buduće mladence na jednom mjestu

Autor: Krešimir Bukvić

24.01.2009. 23:00
Sve za buduće mladence na jednom mjestu


Sekcija trgovaca koja djeluje pri Udruženju obrtnika Zadar i ove je godine pokrenula inicijativu za organiziranje manifestacije Festival vjenčanja. Ovaj projekt prvi je put organiziran u veljači 2008. godine u prostoru Arsenala, a u njemu je sudjelovalo 30 obrtnika koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica i odjela, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi i slastičari.
 Sudionici, mediji, posjetitelji i najšira javnost pozitivno su ocijenili ovu manifestaciju, a potvrda njena uspjeha bilo je i prihvaćanje sufinanciranja projekta od strane Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva. Naime, Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, unutar projekta Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva za 2008. godinu, za sufinanciranje Festivala vjenčanja odobrila je iznos od 40.000,00 kuna.
 Drugi Festival vjenčanja bit će održan 21. i 22. veljače 2009. godine, a za sudjelovanje je prijavljeno više od 40 izlagača.
 Organizator manifestacije je Udruženje obrtnika Zadar, a suorganizatori su Obrtnička komora Zadarske županije i Hrvatska obrtnička komora. Glavni partner i ovogodišnjeg Festivala vjenčanja je Arsenal u čijem će se jedinstvenom galerijskom prostoru organizirati izlaganje sudionika, a unutar manifestacije predviđen je i zanimljiv program za sve posjetitelje Arsenala.