Izgradnja kolektora Smiljevac

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
kolektor
Filip BRALA
Gradnja kolektora krenut će s dijelom od Tehničke škole preko Ulice Benka Benkovića

U izgradnju kolektora Smiljevac koji će obuhvatiti područje od Gradskog groblja sve do Puta Bokanjca, kojim će se, kako je najavljeno, riješiti pitanje priključaka za takozvane visoke zone grada, trebalo bi se krenuti potkraj ljeta. U tijeku su, naime, pripreme oko izdavanja dozvola i suglasnosti te, kako doznajemo od Ivane Dadić, stručne suradnice za informiranje i protokol u Gradu Zadru, i pregovori oko ugovora za kreditiranje sa Svjetskom bankom i ostalim financijerima. Nakon toga trebao bi se raspisati i međunarodni natječaj za izvođača radova.

Prema riječima Grge Peronje, direktora zadarske Odvodnje, vrijednost cijele investicije iznosi 30 milijuna kuna, a gradnja će se odvijati u nekoliko faza. Krenut će se s dijelom od Tehničke škole preko Ulice Benka Benkovića i Putom Bokanjca sve do semafora.

- Kreće se od ove faze jer se spaja na kolektor u Tuđmanovoj ulici i može odmah ići u funkciju. Tako će oni objekti koji se nalaze u prvom redu uz prometnicu odmah dobiti priključak, kaže Peronja, ističući da projekt izgradnje kolektora Smiljevac predstavlja zalog budućeg razvoja te će, kada kolektor bude doveden na Put Bokanjca, ulicu na koju gravitiraju dijelovi nekoliko kvartova, biti preduvjet daljnjeg širenja grada.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno