Ostaci nadbiskupa Prenđe stigli u Zadar

Slika korisnika admin
docekprendja_6
Filip BRALA
Tuga na dočeku tijela iznenada preminulog nadbiskupa

Večeras, nekoliko minuta prije 18 sati, iz katedrale u Zagrebu na Gradsko groblje Zadar su dovezeni posmrtni ostaci iznenada preminuloga zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe.

U nazočnosti kancelara Nadbiskupije zadarske don Josipa Lenkića, biskupskog vikara za kulturu, prepozita Stolnog kaptola mons. dr. Pavao Kera, ekonoma don Srećka Petrova i subraće svećenika misu za pokojnike predvodio je generalni vikar mons. Ivica Mustać.

Pored nadbiskupove braće Marka, Ante i Anđelka, sestre Miljenke i druge najbliže rodbine i prijatelja na tužnom dočeku posmrtnih ostataka Oca nadbiskupa i molitvi za pokojnike u dvorani za ispraćaj na Gradskom groblju su nazočili ravnatelj katedralnog zbora zbor Sv. Stošije Žan Morović, prof. Livio Marijan, časne sestre i drugi.

Gradsko groblje bilo je mjesto na kojem su bol i tuga još jednom posvjedočili kako je iznenadna smrt zadarskog nadbiskupa veliki gubitak za sve vjernike, građane pa i cijelu Hrvatsku. Neka tuga i bol postanu nada za vječni život!

Vjernici i svi ostali građani grada Zadra i Zadarske županije će se od preminulog zadarskog nadbiskupa moći oprostiti u petak 29. siječnja, kada će tijelo biti izloženo u zadarskoj katedrali. Dan potom u subotu sprovodni obredi započet će misom zadušnicom koju će u 11 sati predvoditi zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, nakon čega će tijelo pokojnog nadbiskupa biti pokopano u grobnici zadarskih nadbiskupa u katedrali.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno