Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Potreba svjedočenja Božje ljubavi današnjem svijetu

Autor: Marija Ćurko

24.01.2010. 23:00
Potreba svjedočenja Božje ljubavi današnjem svijetu

Foto: Filip BRALA



U sklopu Molitvene osmine za jedinstvo kršćana pod geslom “Vi ste tomu svjedoci” jučer je u pravoslavnoj crkvi Sv. Ilije proroka u Zadru održana Molitva Večernje. Organizatori susreta su Zadarska nadbiskupija i Srpska pravoslavna parohija sv. Ilije proroka. Molitvu Večernje je predvodio protojerej-stavrofor Petar Jovanović. Propovijedao je mr. don Marinko Duvnjak, ravnatelj Visoke teološko-katehetske škole, a sudjelovali su i don Srećko Frka-Petešić, ravnatelj Svećeničkog doma “Zmajević”, don Marino Ninčević, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa “Zmajević”, brojni vjernici, svećenici, redovnice i sjemeništarci.
O. Petar Jovanović na početku susreta uputio je u važnost molitve u sklopu obilježavanja Molitvene osmine za jedinstvo kršćana koja se odvija od 18. do 25. siječnja.
– Ove zajedničke molitve kršćanskih Crkava su usmjerene tome da preko poruke Evanđelja i ljubavi Božje ljudi upoznaju svoje temeljno poslanje, rekao je ravnatelj VTKŠ-a istaknuvši važnost međusobne ljubavi, jedinstva i zajedništva među kršćanima. Ona se ostvaruje, dodaje don Marinko Duvnjak, poznavanjem Božje ljubavi.
– Božja ljubav i dobrota moraju biti vidljive, to jest konkretne u našim životima i u našoj svakodnevici. Riječi “Vi ste tomu svjedoci” kaže Isus svojim učenicima nakon uskrsnuća. Krist je došao da nas oslobodi užasa smrti, grijeha, zla, razdora u nama i u našim srcima, da nam da oproštenje, mir i zajedništvo, zaključio je ravnatelj VTKŠ-a uputivši na potrebu svjedočenja Božje ljubavi današnjem svijetu.