Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Lupinov namještaj još jedanput «poslužio» kao kulisa za «vruće» fotografije

24.01.2011. 23:00
Lupinov namještaj još jedanput «poslužio» kao kulisa za «vruće» fotografije


Slavni hrvatski fotograf svjetskog glasa Stephan Lupino fotoaparat sve češće zamjenjuje tesarskim dlijetom, radeći unikatne komade namještaja: stolice, stolove i ogledala, inspiriran uglavnom slavnim povijesnim i aktualnim ličnostima te uspješno obilazi domaće i svjetske sajmove namještaja. Najnoviji projekt mu je suradnja s beogradskim hotelom «Rezime Crown» za koji ovih dana dovršava uređenje jednog apartmana koji će nositi njegovo ime. U njemu mu je pozirala i sexy srpska glumica Ana Sakić
Najnovije Lupinovo «otkriće» srpska je glumica Ana Sakić. Zamamna tridesetdvogodišnja Kruševčanka, poznata po ulogama u filmovima «Diši duboko», «Drug crni u NOB-u» te TV serijama «Ljubav, navika, panika» i «Selo gori, a baba se češlja» majstoru erotske fotografije najprije je pozirala za argentinsko izdanje Playboya, a nakon toga i u apartmanu beogradskog hotela «Rezime Crown» koji se upravo renovira i to po Lupinovim idejama. Slavni fotograf, naime, fotoaparat sve češće zamjenjuje tesarskim dlijetom, pomalo “štufan”, kako nam je priznao, nagim ljepoticama. Rezultat njegove nove životne preokupacije unikatni su komada namještaja za koje iz dana u dan dobiva sve više priznanja, a koji će uskoro krasiti i jedan hotelski apartman u glavnom gradu Srbije.
– Apartman će se zvati ‘Stephan Lupino’ s obzirom da sam ja zadužen za sve faze renoviranja, od odabira podova, pločica, boja i svih ostalih detalja pa do izrade vlastitog namještaja. Naravno, na zidovima će biti i moje slike, priča Lupino.
Hoće li među slikama biti i Ana nije nam htio otkriti, no sudeći po fotografijama koje je s njom napravio u spomenutom apartmanu, a koje nam je ustupio za objavu u Zadarskom listu, muški, a vjerojatno i jedan dio ženskih gostiju hotela tome se zasigurno ne bi ni najmanje usprotivio. Ana se, naime, golišavim fotografijama vrlo upečatljivo «izborila» za svoj dio medijskog kolača susjedne nam države, nadograđujući već uhodano, kada su u pitanju mlade i zgodne glumice, svoju glumačku karijeru.
Iako je suradnja najpoznatijeg hrvatskog fotografa i beogradske glumice očekivano najviše zaintrigirala srpsku javnost, u Beogradu je dobro prošao i Lupinov namještaj za koji je vladalo veliko zanimanje na prošlom beogradskom sajmu namještaja. Lupino je izložio stolice, stolove i ogledala s kojima već neko vrijeme vrlo uspješno obilazi domaće i međunarodne sajmove namještaja o čemu smo već u nekoliko navrati pisali. Beogradski sajam je prethodila i prezentacija na moskovskom sajmu koja je kao i prethodne bila vrlo uspješna, pohvalio se umjetnik. Lupino se dizajniranjem namještaja počeo baviti prije desetak godina, no tek je nekoliko posljednjih godina svoj prvobitni hobi počeo uzimati sve ozbiljnije te se specijalizirao za stolice, stolove, masivna ogledala, okvire za slike i križeve, uglavnom od oraha i hrasta, inspiriran slavnim povijesnim i aktualnim ličnostima.
– Ljudima su se posebice svidjeli stol inspiriran mojom dragom prijateljicom Naomi Campbell, stolica Matija Gubac ili, pak, ogledalo Salvador Dali, veliko preko dva metra i 300 kilograma teško. Sada se spremam početi raditi na namještaju inspiriranim kraljem Arturom i Che Guevarom za izložbu u New Yorku te ruskim predsjednikom Putinom za idući sajam namještaja u Beogradu, naglašava Lupino.