Molitva za jedinstvo kršćana

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
jaslice_frane1
Ivan JAMIČIĆ

Od 18. do 25. siječnja svake godine održava se u cijelom svijetu tradicionalna Molitvena osmina za jedinstvo kršćana. Jedinstvo Kristove Crkve ubraja se u temeljne molitvene nakane svakog kršćana i svih kršćanskih Crkava.

Biblijska tema Molitvene osmine za jedinstvo kršćana ove godine je: "Bijahu postojani u nauku apostolskom, u zajedništvu, lomljenju kruha i molitvama." U Zadru se već više godina održavaju ekumenski molitveni susreti s pravoslavnom kršćanskom braćom. Ovogodišnja Ekumenska večernja molitva Zadarske nadbiskupije i Pravoslavne crkvene općine svetog Ilije u Zadru održat će se danas, 25. siječnja na blagdan Obraćenja svetog Pavla u crkvi Sv. Frane u Zadru, s početkom u 19.30 sati. Vjernici svojim sudjelovanjem i molitvom ispunjavaju zapovijed Isusa Krista koji je molio Oca za svoje učenike, riječima: "Da svi budu jedno kao što ti, Oče, u meni i ja u tebi, neka i oni u nama budu da svijet uzvjeruje da si me ti poslao."

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno