Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najviše novca nogometašima

24.01.2011. 23:00
Najviše novca nogometašima


U program javnih potreba u športu za ovu godinu uključeno je devet klubova. Najveći iznos od 250.000 kuna namijenjen je Nogometnom športskom klubu Pag. Za rad Športskog ribolovnog društva Orada namijenjeno je 20.000 kuna…


Rekreativno bavljenje sportom u Pagu je  tradicija stara više desetljeća,  a mnogi se stariji Pažani  sjećaju vrlo uspješnog veslačkog, stolnoteniskog i nogometnog kluba koji su osvajali vrijedna priznanja na  raznim regionalnim natjecanjima. Rekreativno bavljenje  sportom i danas je u Pagu  popularno, što potvrđuje i  broj od oko dvije stotine članova koliko ih imaju sportski  klubovi koji djeluju na području Paga.
U klubove su uključene  osobe razne dobi, od učenika  nižih razreda osnovne škole  do umirovljenika. Paška gradska uprava pomaže i potiče  bavljenje sportom osiguravajući u proračunu sredstva za  rad sportskih klubova.
U program javnih potreba u  športu za ovu godinu  uključeno je devet klubova.  Najveći iznos od 250.000 kuna  namijenjen je Nogometnom  športskom klubu Pag. Za rad  Športskog ribolovnog društva  Orada namijenjeno je 20.000  kuna, a po 15.000 kuna osigurano je za Boćarski klub  Bartul Kašić iz Dinjiške i za  Športsko društvo Hajduk iz  Vlašića, dok će po 9.000 kuna  dobiti Teniski klub Pag i Vaterpolo klub Pag. Malonogometni klub Južina-Pag i Malonogometni klub Hajduk iz  Vlašića morat će se zadovoljiti sa po 5.000 kuna svaki,  a najmanje, 2.000 kuna dobiva  Športsko društvo Dinjiška.