Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Preminula 17-godišnja djevojka sinoć oborena s motocikla

24.01.2011. 23:00
Preminula 17-godišnja djevojka sinoć oborena s motocikla


Suvozačica na motociklu, 17-godišnja Meri Z., od posljedica ozljeda zadobivenih u prometnoj nesreći u utorak navečer na predjelu Puntamike, preminula je tijekom noći na Odjelu intenzivne njege u Općoj bolnici Zadar. Iako su prve informacije iz zadarske policije bile da djevojka nije ozbiljnije ozlijeđena te da je vozač neozlijeđen, pokazalo se kako je i mladi vozač, 16-godišnjak koji je bez vozačke dozvole upravljao neregistriranim motociklom marke „gillera runner 180″,  također teško ozlijeđen, no nije životno ugrožen.
Nesreća se dogodila oko 17 u ulici Antuna Gustava Matoša, kada je 16-godišnji vozač iz Zadra preko pune crte započeo pretjecati kolonu od tri vozila ispred sebe upravo u trenutku dok je prvi automobil iz kolone, „VW passat”  krenuo lijevo. Automobil je udario u motocikl oborivši mladog vozača i njegovu suvozačicu, oboje bez zaštitnih kaciga, na pod nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće. Vozač i njegova suvozačica odmah su kolima Hitne medicinske pomoći prevezeni u Opću bolnicu Zadar nakon koje je mladić pušten na kućnu njegu, dok je djevojka zadržana na JIL-u gdje je pred jutro podlijegla ozljedama.
Policija je nesavjesnog vozača naknadno pronašla te je utvrđeno da se radi o 36-godišnjaku iz Zagreba protiv kojeg slijedi optužni prijedlog zbog ne pružanja pomoći, a prijava slijedi i 16-godišnjem motociklisti zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.