Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Vjerujem da Zadar čekaju bolji dani

24.01.2011. 23:00
Vjerujem da Zadar čekaju bolji dani


Kada Zadar zove, tu nema mnogo razmišljanja – reći će zadarski košarkaš


Branimir Longin  priključio se momčadi Zadra i  od petka i gostovanja u Kragujevcu bit će na raspolaganju  treneru Tihomiru Bujanu. Što  je čovjeka natjeralo da dođe u  klub u ovakvoj situaciji?
– Kada Zadar zove, tu nema  mnogo razmišljanja – reći će  zadarski košarkaš, koji će  početkom veljače napuniti 31  godinu.
– Situacija je takva kakva je,  dosta ružna nakon poraza od  Zvezde, ali mislim da Zadar  čekaju samo bolji dani. Skupit  ćemo se i sigurno imamo još  što za pokazati. Mislim da  možemo dobiti, bez pretjerivanja, bar dvije-tri utakmice  u NLB ligi. A onda ćemo  vidjeti dalje u prvenstvu Hrvatske.
Na čemu temeljiš takav optimizam?
– Na temelju dobre  momčadi. Tu su Brandon,  Chester, Žuža, Ive, Car, Jakov  kada se oporavi… Ima  šest-sedam igrača, koji stvarno znaju igrati košarku, uz ove  mlađe. To su sve i kvalitetni  ljudi i igrači. Kada Tiho Bujan  stavi svoju ruku na to, mislim  da može biti samo bolje.  Lošije ne može sigurno.
Vratiti dobru atmosferu
Osim igračkog doprinosa,  važna uloga iskusnog dvojca  Žuža-Longin, koji se posljednji priključio momčadi, bit  će i podizanje atmosfere. Jednostavno, Zadrani se, bez  obzira na sve probleme, nipošto ne smiju predati i klonuti duhom.
– Sada nije dobra atmosfera  zbog izgubljene utakmice, ali  dižemo se. Moramo se malo  skupiti, početi se više družiti i  uvjeren sam da će biti dobro.
I Longin je svjedočio zadarskom debaklu protiv Crvene zvezde. Osim očaja na  terenu i publika je prerano  digla ruke od svoje momčadi.  Na koncu su svi bili složni  samo u jednom skandiranju:  Ajme majko.
– Zadar je uvijek bio takav.  Svakom navijaču je stalo do  kluba i svatko to na svoj način  proživljava. Igrači i treneri su  krivci i mi ćemo to ispraviti –  opet će Brane optimistično.
Završnicu prošle sezone  odradio je u Širokom, s kojim  je osvojio naslov prvaka BiH?  Nakon toga…
– Čekao sam neke ponude.  Jedna se čak poklopila sa Zadrom, valjda je to vrijeme kada se mijenjaju momčadi. Tako sam prošle godine u drugom mjesecu i došao u Široki.  Sada sam tu i nadam se da ću  pomoći.
Uigravanje
Prije početka sezone, kada  se još nije znalo hoće li zbog  zdravstvenih problema ostati  u momčadi, Hrvoje Perinčić  kazao je slijedeće: “Ako na  utakmici nisi pravi i ako ne  možeš pomoći Zadru, nema  gledanja kroz prste.” U kakvom je stanju Brane Longin?
– Fizički sam dobro, samo  moram malo pohvatati konce  igre i bolje se upoznati s  momčadi, iako sam s većinom  igrača igrao, Dundovićem,  Žužom, Ivom, čak i sa Chesterom prošle sezone. Dakle,  mislim da s te strane neće biti  problema. Tiho i ja smo još od  ranije u dobrim odnosima. To  se polako slaže iz treninga u  trening.
Nakon Prostejova, Zadrane  očekuje teško gostovanje kod  Radničkog. Pobjeda bi vratila  nadu u ostanak, poraz još više  otežao situaciju.
– Svaka utakmica do kraja  sezone će biti teška. U svakoj  trebamo ići na pobjedu, a ako  i izgubimo, moramo se barem  dobro potući i dati sve od  sebe. Kada tako izgubiš, onda  je odmah drugačija priča.
Longin je potpisao minimalni ugovor na mjesec dana,  a ukoliko obje strane budu  zadovoljne, produžit će ga do  kraja sezone.
– Znam u kakvoj je situaciji  klub s financijama, tako da je  ugovor mali, tek toliko da pokrije tekuće troškove. Vidjet  ćemo što će biti za mjesec  dana. Sada je najvažnije da svi  damo sve od sebe da pokrenemo stvari na bolje – zaključio je iskusni zadarski  bek.