Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hrvatska remizirala sa Mađarima, za finale sa Srbijom

24.01.2012. 23:00
Hrvatska remizirala sa Mađarima, za finale sa Srbijom


U posljednjem kolu skupine II. drugog kruga EP-a rukometaši Hrvatske su u Novom Sadu protiv Mađarske odigrali neodlučeno 24-24 (12-13). Bila je to utakmica bez natjecateljskog značaja, budući da je Hrvatska već osigurala plasman u polufuinale, dok su Mađari ostali bez te mogućnosti. Hrvatski rukometaši igrat će u polufinalu u petak u beogradskoj Areni protiv domaćina Srbije (20.15 sati), dok se u drugom polufinalu sastaju Španjolska i Danska.
Unatoč tome što je izbornik Slavko Goluža odmarao udarnu postavu, te što je u našoj igri bilo puno oscilacija, Hrvati su imali priliku u završnici doći i do pobjede.
Mađari su poveli 3-0 i držali su prednost od tri do četiri gola sve do posljednjih pet minuta prvog poluvremena, onda su Buntić, Ninčević i dva puta Horvat uspjeli svojim golovima smanjiti zaostatak i na poluvrijeme smo otišli sa “minus jedan” (12-13).
U prvih pet minuta drugog dijela “kauboji” su napravili niz od 5-1, te su poveli sa 17-14. No, Mađari su se brzo vratili i poravnali na 18-18. U posljednjih 20 minuta igralo se “gol za gol”. No, Hrvati su ipak imali prillu za pobjedu, pet sekundi prije kraja Damir Bičanić pogodio vratnicu.
Kod Hrvatske je briljirao Zlatko Horvat sa 11 pogodaka, Denis Buntić je dodao 5, dok je Mađare predvodio Csaszar sa 14 golova.
Večeras je u dvorani “Spens” bilo znatno manje hrvatskih navijača negoli u utorak protiv Francuske, kada ih je bilo oko tri tisuće. Razlog tomu je napad srbijanskih huligana nakon utakmice protiv Francuske. Tada je pedesetak maskiranih napadača na izlazu iz Novoga Sada kamenjem napalo hrvatske navijače. Najmanje dvojica hrvatskih navijača pritom su ozlijeđena, a najteži incident se dogodio u Rumi gdje je na jednoj benzinskoj crpki hrvatski navijač uboden nožem, te je prevezen u novosadsku bolnicu. Također, u napadu srbijanskih huligana oštećeno je 15 hrvatskih vozila u raznim dijelovima Novog Sada.


 HRVATSKA – MAĐARRSKA 24.24


HRVATSKA: Alilović, Losert; Balić, Kopljar 1, Lacković, Duvnjak 1, Buntić 5, Vori, Štrlek, Čupić, Ninčević 3, Horvat 11 (1), Musa 1, Gojun, Bičanić 2, Vuković 1.
MAĐARSKA: Fazekas, Mikler; Ilyes 3, Szoollosi, Csaszar 14, Mocsai 1, Ivancsik, Harsanyi 1, Putics 1, Krivokapić 2, Laluska, Nagy, Vadkerti 1, Zubai 1, Scuch, Ancsin.
ISKLJUČENJA: Hrvatska 8 minuta, Mađarska 6 minuta.
SEDMERCI: Hrvatska 1-1, Mađarska 4-6.
SUCI: Constantin Din i Sorin-Laurentiu Dinu (Rumunjska)