Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Koncert Zorana Predina za suze i smijeh

24.01.2012. 23:00
Koncert Zorana Predina za suze i smijeh


Publici preporučujem da puste maštu i da nam se pridruže, jer bit će suza i sjete, a opet ćemo na kraju svi biti radosni, kazao nam je Predin
Vrsni slovenski kantautor Zoran Predin i pijanist Matija Dedić nastupit će u klubu Arsenal 11. veljače te će i zadarskoj publici predstaviti pjesme s njihova zajedničkog albuma “Tragovi u sjeti”. Nakon izdavanja albuma, koji je jedno vrijeme bio najprodavaniji u Hrvatskoj te dva odlična koncerta u zagrebačkom kazalištu Gavella u prosincu, Zadar će biti jedno od prvih odredišta s kojih kreću na turneju. Spoj jazzera i rockera pretvoren je u sjajan šansonijerski album pun prepjeva nekih od pjesama koje su obilježile proteklo stoljeće na ovim prostorima. Razgovarali smo sa Zoranom Predinom, koji nam je, ohrabren odličnim zagrebačkim koncertima, najavio vrhunsku svirku u Zadru.
– U Zagrebu se pokazalo kako je ovaj naš program komunikativan i pohvalila nas je i publika i kritika, pa me to na neki način ohrabruje da pozovem sve koji vole dobru muziku da dođu u Arsenal. Treba ukrasti par sati iz svakidašnjeg života, da se lakše živi. Publici preporučujem da puste maštu i da nam se pridruže, jer bit će suza i sjete, a opet ćemo na kraju svi biti radosni, kazao nam je Predin.
Album “Tragovi u sjeti” sastoji se od brojnih uspješnica obrađenih minimalistički – samo klavir i vokal, a publika će imati priliku poslušati “Ti si mi u krvi” Kornelija Kovača, Bregovićevu “Te noći kad umrem”, Runjićevu “Galeb i ja”, “Maglu” od Karla Metikoša, Balaševićevu “Priča o Vasi Ladačkom” i druge pjesme velikih pjevačkih zvijezda i autora, ali i stare Predinove “Čakaj me” i “Naj ti poljub nariše ustnice”. Kako je kazao Predin, album je spomenar na ljude, na priče, na život.
– Izbor svake pjesme krije svoju priču. Svaka je pjesma biser. ‘Azru’ volim pjevati pod tušem, uz ‘A sad adio’ razbio sam prvu čašu, ‘Maglu’ sam s Josipom pjevao u Cankarjevom domu, kad je slavila svoj rođendan kao gošća mog koncerta na Valentinovo. Bregovićevu pjesmu, jednu od najdražih, često sam pjevao u ranu zoru s prijateljem iz mladosti kojeg više nema, kazao je Predin koji je u Matiji Dediću vidio idealnog suputnika za ovo glazbeno putovanje.
Posljednji Predinov koncert održan u Starigradu je naprasno prekinut, a kroz smijeh nam je rekao kako se nada da tako neće biti i ovaj put.
– Ono je bila Liga za borbu protiv turizma, a nadam se da ovaj put nećemo nikom smetati, kazao nam je Predin.
Program će biti splet pjesama raznih autora, a pjevat će se pjesme o ljubavi, o smrti, o ljepoti, o sjeti i o prošlim i budućim vremenima. Cijena ulaznice je 80 kuna.