Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Vesela dječja vriska odjekivala bazenom na Višnjiku

24.01.2012. 23:00
Vesela dječja vriska odjekivala bazenom na Višnjiku


Odavno bazenom na Višnjiku nije odjekivalo toliko veselih dječjih urlika kao jučer kada je na njemu svoje tek stečene plivačke sposobnosti pokazalo četrdesetak djevojčica i dječaka polaznika prvog zadarskog sportskog vrtića Loptica. Dok su na galeriji stajali brojni roditelji, bake i djedovi, njihovi najmiliji su u malom dječjem bazenu zorno demonstrirali kako su već spremni za nadolazeće ljeto što se tiče plivanja, a bome i ronjenja.
Dječji vrtić Loptica osnovan je u sklopu istoimene dječje sportske škole koja je za zadarske roditelje postala sinonim kada se radi o upoznavanju njihove djece sa sportom. Dobru tradiciju Loptice sada njeguje i vrtić. Jučer su pedagozi i treneri pokazali dio onoga što su, u suradnji s trenerima Plivačkog kluba Jadera, naučili djecu.
– Sustavna tjelesna aktivnost iznimno je važna za djecu vrtićke dobi. Oni kroz igru i zabavu nauče puno kretnih struktura. Na početku su to osnove poput kotrljanja, valjanja, provlačenja, a kasnije uče neke elemenate sportova, kaže jedan od trenera i osnivača Loptice Marinko Miočić i dodaje:
– Plivanje je dosta jako važno. Nakon ljeta nastupa veliki period gdje djeca nemaju kontakt s morem i zato se na ljeto prvo trebaju privikavati. Oni sada to rade ovdje, također se uče kretati kroz vodu i uče osnove disanja.