Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Izložba ponosne djece 21. stoljeća

Autor: Anamarija Bilan

24.01.2013. 23:00
Izložba ponosne djece 21. stoljeća

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Jučer je u Gimnaziji Jurja Barakovića otvoren 18. Gaudeamus – izložba likovnog stvaralaštva učenika osnovnih i srednjih škola Zadarske županije. Na ovogodišnjoj izložbi sudjeluje 27 škola, 19 osnovnih i osam srednjih škola. Izloženo je 69 radova učenika osnovnih i 25 radova učenika srednjih škola.
Za najbolji rad učenika osnovnih škola izabran je rad Anđele Kožul, učenice 8. razreda OŠ Juraj Baraković iz Ražanca. Drugu nagradu dobila je Lucija Juričin, iz 7. razreda OŠ Pakoštane, a treće mjesto Andrea Nikol Aleksić iz 4. razreda OŠ Nikole Tesle, Gračac. Najboljim srednjoškolskim radom proglašena je skulptura “Codeman” Bernarde Đurić, učenice 4. razreda Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, drugo mjesto pripalo je Antoniji Pavić, također učenici 4. razreda iste škole, dok je treće osvojio Mario Javoran, maturant Gimnazije Vladimir Nazor.
 – Nadamo se da će ova djela i sudjelovanje na izložbi potaknuti djecu da gledaju pozitivno na likovnu umjetnost, a možda će nekoga potaknuti da se i dalje bavi umjetnošću, kazao je ravnatelj Gimnazije Jurja Barakovića Ranko Artuković zahvalivši učenicima, profesorima i ravnateljima na dugogodišnjem sudjelovanju.