Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Sinovčićev udio u TV Voxu prodat će se na javnoj dražbi

Autor: Suzana Bandić

24.01.2013. 23:00
Sinovčićev udio u TV Voxu prodat će se na javnoj dražbi

Foto: Adam VIDAS



Spor između Marijana Miletića i Rena Sinovčića težak pola milijuna eura dobio je svoj sudski epilog u pravomoćnom rješenju višeg Trgovačkog suda koji je presudio u Miletićevu korist. Viši Trgovački sud je, naime, odbacio Sinovčićeve žalbe kojima je pokušao pobiti nepravomoćne odluke Trgovačkog suda u Zadru iz veljače i ožujka prošle godine, a kojima se radi naplate Miletićevih potraživanja nalaže ovrha na Sinovčićevom dijelu tvrtke VOX d.o.o.
Sinovčić, koji je od polovice 2011. godine vlasnik 50 posto udjela u tvrtki VOX d.o.o, dok je preostalih 50 posto u vlasništvu Zvonimira Nižića Grofa, u žalbi je naveo kako je tvrtka VOX d.o.o u sklopu koje posluje TV Vox jedan od bitnih oslonaca gospodarskog razvoja na području grada Zadra, da zapošljava stotinjak ljudi te da bi provođenje ovrhe ugrozilo ionako krizom izazvanu tešku situaciju na televiziji. No sud je sve to odbacio kao neosnovano.
– Rješenje o ovrsi nad poslovnim udjelima je pravomoćno i sad bi trebalo pokrenuti procjenu vrijednosti te prodaju. U praksi se to provodi na javnoj dražbi, pojasnio je Tomislav Jurlina, glasnogovornik Trgovačkog suda u Zadru, napomenuvši kako sutkinja Ana Markač, koja je lani donijela ovršno rješenje u ovom slučaju, može provođenje ustupiti Općinskom sudu ili zakazati javnu dražbu.