Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Tankerska želi osnovati novo društvo koje će kotirati na burzi

24.01.2014. 23:00
Tankerska želi osnovati novo društvo koje će kotirati na burzi


Tankerska plovidba d.d. želi povući sve svoje dionice sa Zagrebačke burze, a što je prvi korak prema osnivanju novog društva, koje bi kotiralo na burzi i služilo prikupljanju kapitala za razvoj.
 Tako bi u najkraćem glasilo obrazloženje poziva upućenog dioničarima koje smo dobili od članova poslovodstva i nadzornog odbora Tankerske plovidbe.
Tankerska ploviba d.d. Zadar pozivom na Izvanrednu glavnu Skupštinu dioničara  koja ima jednu točku dnevnog reda – Donošenje odluke o povlačenju dionica Društva iz uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, unijela je određenu zbunjenost među dioničare, pa i zadarsku javnost. Poziv prati opsežno obrazloženje. No riječ je o tehničkom obrazloženju postupka na samoj Skupštini. Ne i obrazloženju o razlozima zbog kojih se to čini.
– Temeljna svrha ovog povlačenje dionica je osnivanje novog društva, recimo Tankerska 2, koje bi kotiralo na Zagrebačkoj burzi i poslužilo i nama za privlačenje novog kapitala za investicije i razvoj. Namjeravamo osnovati novo dioničko društvo kojem ćemo za sad upisati jedan brod, našu novogradnju koju dovršavamo u Južnoj Koreji i naš udjel će početno biti stopostotan. No pozvat ćemo sve zainteresirane, prvenstveno domaće, mislimo na mirovinske fondove i druge, potencijalne ulagače da uplate odnosno upišu kapital u novo društvo. Time očekujemo prikupiti kapital koji bi nam omogućio agresivniji pristup u investiranju odnosno gradnji i kupnji novih brodova, kazuju nam u poslovodstvu Tankerske.
VIŠE U TISKANOM IZDANJU