Jasenice nisu dobile ni kune od Ministarstva regionalnog razvoja

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA

Dan općine Jasenice obilježen je jučer, na spomendan akcije Maslenica, obilaskom vodospreme Rovanjska i svečanom sjednicom Općinskog vijeća na kojoj su uz općinsku vlast i vijećnike bili i brojni uzvanici, među kojima i župan Stipe Zrilić, gradonačelnik Božidar Kalmeta, predsjednik Udruge općina Đuro Bukvić te brojni gradonačelnici i načelnici iz Zadarske županije uz predstavnike institucija.

Načelnik Martin Baričević, kao i drugi govornici, iskoristio je ovu priliku da se požali na loše stanje za što je prozvao aktualnu Vladu. Uz tek ovlaš spomenute projekte koji su napravljeni u protekloj godini i one koji slijede, jučerašnja je proslava dana općine, s obzirom na sastav gostiju i teme o kojima se govorilo, izgledalo poput predizborne kampanje, a zajednički zaključak svih govornika je kako će se stanje u državi definitivno popraviti nakon parlamentarnih izbora.

S govornice je načelnik Baričević posebno pozdravio branitelje i prisjetio se Franje Tuđmana, za kojega je rekao da bez njegove hrabrosti, mudrosti i vizije ne bi bilo hrvatske države te bi se o Hrvatima govorilo kao o povijesnom narodu koji je nekoć imao svoje kraljevstvo, a napomenuo je da će se Jaseničani stalno prisjećati i Zvonka Bušića, koji je i nositelj općinskog priznanja.

Naveo je i kako je osnovni preduvjet napretka izgradnja povjerenja i konsenzusa o temeljnim vrijednostima u koje svakako spada Domovinski rat te spomenuo i „mentalne komuniste" koji „zauzimaju najodgovornije dužnosti i putem svojih kanala šire nevjerojatne laži".

- Trenutak je da hrvatska država stvarno i verbalno osudi i rasvijetli događaje i pojavnosti iz proteklih nedemokratskih režima. Tako ćemo svakako potvrditi da želimo živjeti europske vrijednosti zbog gole potrebe da svoju budućnost gradimo na istini, a ne radi revanšizma i nekakve osvete. Kako objasniti da Općina Jasenice nije dobila ni kune od Ministarstva regionalnog razvoja otkada je na njegovu čelu ministar Grčić, dok su u isto vrijeme režimu bliske samouprave koje nisu imale ratna razaranja dobile milijunske iznose? Po kojem kriteriju, ostavljam vama da prosudite, kazao je Baričević okupljenima.

Okupljene je pozdravio i Đuro Bukvić, predsjednik Udruge općina i načelnik Općine Lukač koji je u svom govoru rekao da je ovaj kraj zapostavljen u posljednjih nekoliko godina te da će situaciju mijenjati na parlamentarnim izborima. Župan Stipe Zrilić istaknuo je kako su kroz godine napravljene mnoge razvojne stvari za to područje te da je bilo boljih vremena.

- Na našem području ima i podataka koji govore da se stanje gospodarstva u našoj županiji stabilizira i da broj zaposlenih raste. To su činjenice koje treba spomenuti i odati počast tim gospodarstvenicima koji u teškim uvjetima uspijevaju na globalnim tržištima, kazao je Zrilić.

 

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno